24.11.2011.      

Autori: Goran Razić, Matija Kralj

Foto: Obertauern webcam 24.11.2011.

 

Austrijska otvaranja: Čak i Obertauern 'kasni'

Relativno nepovoljni trenutni vremenski uvjeti omogućuju vrlo reducirano otvaranje austrijskih ne-glečerskih skijaških centara.

Schladming je tako spreman za otvaranje dodatnih staza u zakazanom terminu 3. prosinca. Sukladno tamošnjim informacijama, sustav snježnih topova omogućio je otvaranje i na stazi Planai. A tzv. "WM-Shuttle", novoizgrađena sjedežnica koja vodi na start legendarnog muškog noćnog slaloma Svjetskog kupa, pridružuje se u radu osmerosjedežnici, koja na području vrha Planai radi već od 23. listopada. A za vikend 3. i 4. prosinca u Schladmingu za one jako 'gladne' snijega, planiraju i poseban prijevoz bus-shuttleovima na Dachstein ledenjak, gdje trenutno vladaju fenomenalni uvjeti za skijanje.

U Obergurglu-Hochgurglu otvaranje nove skijaške sezone na rasporedu je već od 17. studenog, uz čitav niz popratnih zabavnih sadržaja. 'U akciji' je 14 liftova (radi negdjee oko 23 km staza). A najnovija je informacija da je otvoren i spust preko Gaisberga sve do središta mjesta.

U Söldenu se, uz Rettenbach i Tiefenbachod sutra može skijati i na dijelovima pokrivenim Gletscherexpress žičarom, Einzeiger četverosjedežnicom, Seekogl četverosjedežnicom te na stazama 23 i 24. U Flachauu trenutno još nema optimizma. I otvaranje sezone u najboljem bi slučaju, čini se, moglo uslijediti tek za vikend 17. i 18. prosinca. A za pripremu staza sve je spremno i u Zauchenseeu, no prava hladnoća i povoljni snježni uvjeti na vrhovima niti ovdje još niti izbliza nisu realnost.

Posljednje informacije iz Kitzbühela govore samo da su snježni topovi u akciji na Hahnenkamu, no nema još konkrentog datuma otvaranja. Dok će na Obertauernu (naslovna fotografija) na planiranom skijaškom otvaranju sezone 26.11. koncertno nastupiti Kauboji iz Lenjingrada, ali skijaške staze još neće biti u funkciji i ski liftovi će definitivno mirovati. Agresivno zasnježivanje staza snježnim topovima slika je koja danas stiže iz Nassfelda, gdje je otvaranje sezone najranije planirano za 3. prosinca.

Ankogel-Mallnitz s radom planira krenuti najranije 17. prosinca. Gerlitzen 2. prosinca. Dok je u Innerkemsu trenutno stanje staza - čisto zelenilo uz tek pokoju 'krpicu' snijega. Od 26. studenog službeno kreće i Turracher Höhe. Baš kao i tirolski Ischgl uz "Top of the Mountain" koncert švedskog pop dua Roxette.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 05. prosinca 2011.   16:36h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Takva je realnost, sto mozemo
  • Objavljeno: 05. prosinca 2011.   14:38h

    Član od:
    21.10.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    pa da su neki fenomenalni uvjeti na Dachsteinu i nisu. i gore se osjeti manjak snijega, staza je beton, a kako nis ne radi, dosta je i guzvasto. prije 2 tjedna se cekalo na vucnicu cca 15-20 minuta
  • Objavljeno: 05. prosinca 2011.   11:00h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Kitzsteinhorn je glečer, a oni nisu obuhvaćeni u ovom članku. Tek sporadično su spomenuti Sölden (s nižim predjelima staza) i Dachstein isključivo radi prijevoza iz Schladminga, u kojem je radila 1-2 staze.
  • Objavljeno: 02. prosinca 2011.   22:43h

    Član od:
    02.12.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    radi i Kitzsteinhorn i to već nekih mjesec dana.

Prikazano 4 od 4 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222160
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr