SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

17.02.2014.      

Autor: Skijanje.hr

Foto: Arhiva Skijanje.hr, CNSAS Veneto, Neveforte

 

Lavine na stazama Piancavalla i Cortine d'Ampezzo

Lavine zatrpale dijelove uređenih skijaških staza na Piancavallu i Cortini d'Ampezzo, srećom bez žrtava.

Nestabilne vremenske prilike i obilje snježnih padalina, pogotovo u talijanskim regijama Veneto i Friuli Venezia Giulia, donijele su i zabrinjavajuće nezgode na dva tamošnja skijališta. Nakon što je lavina početkom veljače zatrpala žičare na Marmoladi i Zoncolanu, talijanski mediji prenose vijest da je prošlog tjedna lavina zatrpala uređenu skijašku stazu Forcella Rossa u Cortini d'Ampezzo.

-.-CNSAS Veneto-.-

Snježna se masa obrušila s 300-tinjak metara visokih impresivnih stijena Tofane i na mjestima zatrpala stazu slojem od 4 m snijega (slika gore). Na teren su odmah izašle dežurne službe, a utvrđeno je da su lavinom pogođene četiri osobe. Srećom, dotakao ih je samo rubni dio lavine tako da težih posljedica po zdravlje nije bilo.

Slična situacija se proteklog vikenda dogodila i na Piancavallu. Lavina je zatrpala periferni dio skijaške staze Salomon u blizini žičare Tremol (slika dolje). Opet, srećom, nije bilo ljudskih žrtava većinom i zbog toga što je glavna fronta lavine pogodila neuređeni dio skijališta.

-.-neveforte-.-

Iz Sella Nevee za to vrijeme stiže vijest o sezoni nikad bogatijoj snijegom. Prema (zasad) neslužbenim mjerenjima, debljina snježnog pokrivača u predjelu rifugia Gilberti je jednaka 6,57 metara dok se kao dosadašnji rekord navodi 6,45 m iz ožujka 2009. godine. Dobre uvjete na Sella Nevei/Kaninu su prepoznali i u Teton Gravity Researchu, američkoj produkcijskoj kući koja tamo snima jedan od svojih poznatih freeride video uradaka.

Malo sjevernije, u Tarvisiju, pomalo i žale zbog ogromne količine snijega koja ih je zadesila ove zime. Pristup skijalištu je bio otežan proteklih tjedana, a posjetitelje je odbilo i dugotrajno loše vrijeme. Zbog toga tamošnji hotelijeri zasad nisu zadovoljni brojem noćenja, ali dobra je vijest da za ožujak pripremaju promotivnu akciju kojom daruju skijašku kartu svakom provede barem tri noći u nekom od tamošnjih hotela.

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 307137
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr