24.02.2007.      

Autor: Tomislav MatošinPhoto: Erik Guay (Zoom Agence) 

Garmisch, S (m) – Guay prvi, Jerman fenomenalan

Na drugom spustu u Garmisch Partenkirchenu organizatori su imali više sreće sa stazom, pa su danas visoki startni brojevi stali na postolje.

Tako je pobjedu odnio Kanađanin Erik Guay, koji je jučer bio treći, s vremenom 1:56.80. Sa startnim brojem 25, savršenom vožnjom i kvalitetno pripremljenim skijama uspio je biti brži za 50 stotinki od Andreja Jermana. 28-godišnji Slovenac je i danas napravio izvrstan rezultat budući da nitko više nije napravio bolje vrijeme što mu je donijelo drugo mjesto. Da nije u jednom trenutku izgubio idealnu putanju i malo izletio sa staze, vjerojatno bi Jerman i danas stao na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Na treće mjesto zasjeo je vodeći u poretku spusta, Švicarac Didier Cuche i time se još više približio Kristalnom globusu.

Aksel Lund Svindal utrku je završio na, za njega razočaravajućem 18. mjestu što mu ne donosi previše bodova u utrci za veliki Kristalni globus. Michael Walchhofer nije nastupio jer se nije u potpunosti oporavio od jučerašnjeg pada, kao ni Bode Miller zbog istegnuća vrata.

Iako uvjeti na stazi nizu bili idealni, utrka je bila neizvjesna što pokazuje podatak da je između drugoplasiranog Jermana i desetoplasiranog Bertranda razlika samo 46 stotinki. Skijaši su dostizali brzine preko 120 km/h i morali su savladati dva terenska skoka.

Do konačne odluke o ukupnom pobjedniku preostalo je još dvije utrke spusta.

Konačni poredak prvih 10 natjecatelja:

1. GUAY Erik CAN 1:56.80
2. JERMAN Andrej (SLO) + 0.50
3. CUCHE Didier (SUI) + 0.53

4. GRUBER Christoph (AUT) + 0.57
5. HUDEC Jan (CAN) + 0.62
6. GRUENENFELDER Tobias (SUI) + 0.80
7. OSBORNE-PARADIS Manuel (CAN) + 0.86
8. BUECHEL Marco (LIE) + 0.88
9. SCHEIBER Mario (AUT) + 0.93
10. BERTRAND Yannick (FRA) + 0.96

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 264409
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr