20.04.2010.      

 

Hrv. skijanje ostalo bez petero reprezentativaca

Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza potvrdio je danas najave iz posljednjih dana te je hrvatska skijaška reprezentacija od danas manja za čak pet članova - Niku Fleiss, Ivana Ratkića, Danka Marinellija, Mateu Ferk i Sofiju Novoselić.

Po isteku četverogodišnjeg olimpijskog ciklusa, Alpski odbor Hrvatskog skijaškog saveza je na svojem prvom sastanku održanom još 13.4.2010. potvrdio imenovanja na vodeće funkcije za slijedeće četverogodišnje razdoblje od 2010. do 2014. godine te su produženi mandati dosadašnjem vodstvu i to: Stjepanu Puhaku kao predsjedniku Alpskog odbora, Vedranu Pavleku kao direktoru alpskih reprezentacija i ski poola te Reni Fleissu kao direktoru domaćih natjecanja. 

Na današnjem sastanku Alpskog odbora određeni su natjecatelji i treneri hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija kao i planovi rada za sve selekcije za slijedeću sezonu 2010/2011. 
 
Osnovni cilj idućeg četverogodišnjeg ciklusa je dati što bolju podršku onima koji su to svojim rezultatima i zaslužili. 
 
Tako je ekipi Ivice Kostelića, uz postojeće trenere i servisere s kojima je produžena suradnja, pridružen i Danijel Andesilić koji će uz glavnog servisera Mateja Čuješa dodatno brinuti o Ivičinom skijama, kojih ponekad ima preko 100 pari, te pomagati u radu na terenu, a fizioterapeut Zoran Pršo bit će od sada uz Ivicu na svim treninzima i natjecanjima. Također za testiranje i razvoj Ivičinih skija za brze discipline dodatno će brinuti i slovenski stručnjak Mitja Zupan koji godinama radi za norveškog proizvođača voskova za skije SWIX. Cilj je omogućiti Ivici još bolje uvjete za rad u slijedeće 4 godine te mu omogućiti dodatni napredak u brzim disciplinama i ostvariti sve preduvjete za osvajanje velikog Kristalnog globusa. 

-.--.- 
 
U ekipi Natka Zrnčić-Dima, uz kojeg će i dalje biti Tin Široki, koji se uspješno oporavlja od ozljede i početkom travnja u Innerkremsu je započeo sa snježnim treninzima, kao treneri ostaju Walter Hubmann i Peter Pen, a zbog dodatnog poboljšanja uvjeta pripreme skija angažiran je novi serviser Žiga Rosina, dosadašnji serviser slovenskog reprezentativca Aleša Gorze

-.--.- 
 
Od natjecateljskih promjena Ivan Ratkić je odlučio završiti skijašku karijeru nezadovoljan ostvarenim rezultatima i postignutim FIS bodovima, dok zbog nešto lošijih rezultata, neostvarenih rezultatskih ciljeva i pada u poretku na FIS ljestvici zadnjih godina, u reprezentaciji za sezonu 2010/2011 nisu Nika Fleiss, Matea Ferk, Sofija Novoselić i Danko Marinelli što ne znači da ukoliko se dokažu svojim rezultatima nemaju šansu biti u reprezentaciji u sezoni 2011/2012. 
 
Nika je odlučila prestati skijati, Matea i Danko još razmišljaju o nastavku karijere, dok Sofija najvjerojatnije nastavlja u vlastitom ili klupskom programu. 

Najbolji juniori Filip Zubčić i Sebastijan Brigović su napredovali iz C u B reprezentaciju i njima će se u iduće 4 godine omogućiti najbolji uvjeti za rad kao kandidatima za nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014. dok kao najbolji dječak i djevojčica Tamara Zubčić i Filip Tudor izlaskom iz dječjeg skijanja ulaze u juniorsku (C) reprezentaciju. 

Ekipe Ane Jelušić i Dalibora Šamšala, koji je iz A reprezentacije pomaknut u B, ostaju nepromijenjene.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 258657
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr