NATJECANJA

»

SKIJANJE

22.04.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Sofija Novoselić: Drugi oproštaj od reprezentacija

Sofija Novoselić po drugi se puta oprašta od mjesta u sustavu hrvatskih skijaških reprezentacija.

24-godišnja zagrebačka skijašica reprezentativni status prvi je puta izgubila za sezonu 2010/11. Lijepim rezultatima ostvarenim o vlastitom trošku u reprezentacije se vratila već sezonu kasnije. No kraj novog olimpijskog ciklusa donosi i novi oproštaj, kako ga je Sofija i sama potvrdila putem poruke na Facebooku:

"Bok ekipa! Sezona je iza mene, više manje uspješna. Bilo je razočaranja, pehova, grešaka i padova, ali isto tako bilo je i puno veselja, zabave, super skijanja, užitka i ponosa. Nisam ostvarila neke ciljeve, ali sam naučila puno ove sezone i to će mi dalje biti veliki plus!

Najveća novost je da od slijedeće sezone više neću biti članica Croski, već sam izabrala malo drukčiji put, ali više o tome malo kasnije!", tekst je najsvježije Sofijine poruke.

U sezoni 2013/14. Sofija Novoselić uspjela je za nijansu popraviti svoje najbolje FIS bodove karijere u slalomu slalomskom pobjedom u Innerkemsu na Otvorenom prvenstvu Hrvatske. No sportski ciljevi za nju su, s obzirom na staž u reprezentacijama, svakako i s razlogom bili postavljeni očito dosta više. U Svjetskom kupu Sofija je nastupila na pet slaloma, od kojih u dva nije završila prvu vožnju, a u njih tri nije izborila plasman u drugu vožnju, baš kao niti u jedinom veleslalomskom nastupu u Söldenu. Dok su i slalomski i veleslalomski nastup u Sočiju za nju završili nezavršavanjem utrka. Niti jednog 'top 30' plasmana, na žalost po Sofiju, u sezoni 2013/14. nije bilo niti na utrkama Europskog kupa.

Sukladno određenim nepotvrđenim informacijama, s objavom sastava hrvatskih skijaških reprezentacija za sezonu 2014/15. na popisu reprezentativaca više neće biti niti Dalibora Šamšala. No za službenu potvrdu svih promjena pričekajmo ipak i završni sastanak Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza...

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 24. travnja 2014.   22:38h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj



    Nažalost i sport je dio društva, a svi vidimo kakova nam je situacija.


    Još malo kako je krenulo, skijat čemo samo ovdje i u snovima (barem dobar dio nas)

    Nedostaju mladi (25-35godina) na skijalištma, a jel tko zna zašto????

    LP

    P.S.

    Sofija je ponovno dio tog društva, tj negova žrtva...
  • Objavljeno: 23. travnja 2014.   16:34h

    Član od:
    16.02.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Da možda imaš pravo u svezi rezultata ali mislio sam konkretno na cijelokupnu situaciju i sve uzraste u skijanju. Jer zar se Fak nije dokazao pa kad su iz saveza trebali se malo potrudit da čovjek ostane u našoj repki oni ništa ili kad čovjek osvoji zlato u pucanju na glinene golubove i nitko mu nije dao ni lipe dok se je pripremao za olimpijadu ma žalosno. U cijeloj toj priči mi smo sportska velesila jer tako mali narod a ima tako puno svjetski priznatih i sportaša da bi ameri ubili za to. I na kraju da ne govorim da ove zime nije niti jedno skijalište radilo niti jedan jedini dan, a o obnovi Platka i ostalih goranskih skijališta samo mlatimo praznu slamu i čekamo lovu iz eu fondova da nam se sama ponudi i uloži u projekte koji godinama stoje skriveni u nečijim ladicama.
  • Objavljeno: 22. travnja 2014.   18:04h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Slažem se što se tiče financiranja drugih sportova, ali ovaj dio da su Dalibor i Sofija nade se ne slažem. Oboje su imali šansu nisu je iskoristili i vrijeme je da mlađi dođu na njihovo mjesto. Na kraju nisu njihovi rezultati ni toliko loši, mislim jesu kad ih usporediš s Kostelićima!!!
  • Objavljeno: 22. travnja 2014.   17:13h

    Član od:
    16.02.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Zalosno je da nade hrvatskog skijanja odustaju i gube volju, zbog financija. Pa sta nismo naucili skolu sa familijom Kostelic koja se odricala i zrtvovala godinama da bi mi svi bili ponosni na Janicu i Ivicu. Normalno je u ovoj nasoj drzavi da se ogromne svote novaca usmjeruju prema nogometu ali za ostale sportove se nema i nemoze. Glavno da vladajuci (u to ubrajam sve politicare SDP+HDZ i ini) govore kako mladima treba dati sansu i maknuti ih ulice, e pa gospodo draga evo vam sansa, nedozvoli te da se opet ponovi slucaj Fak

Prikazano 4 od 4 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 254394
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr