04.12.2010.      

Autor: Goran VukelićPhoto: Maria Riesch, Lake Louise 2010.  

Lake Louise, S (ž): Riesch - Vonn 2:0

Drugi dan zaredom slavlje Marie Riesch ispred Lindsey Vonn.

Jedna tradicija je pala i to ona da Lindsey Vonn pobjeđuje barem na jednom od spusteva što se početkom svake sezone voze u Lake Louiseu. Bilo je tako proteklih šest godina, no 2010. na put je Amerikanki stala najbolja prijateljica Maria Riesch.

Sve do starta prve jakosne skupine spustašica na prvom je mjestu stajala Daniela Merighetti. Prva koja ju je uspjela "skinuti" s trona je bila upravo Lindsey Vonn sa startnim brojem 17. Sjajnu je vožnju imala trostruka osvajačica velikog Kristalnog globusa s prednošću koja je rasla gotovo niz cijelu Mens Olympic Downhill Run, uz dobro "izvlačenje" iz potencijalno neugodne situacije na polovici staze. No, to nije bilo dovoljno za ovaj vikend posebno inspiriranu Mariu Riesch.

Njemica je ponovila uspjeh od jučer kada je također slavila na istoj stazi. Dvije pobjede u dva dana na "privatnom igralištu" Lindsey Vonn znače visoko istaknute ambicije u sezoni koja donosi Svjetsko prvenstvo u Marijin rodni Garmisch-Partenkirchen. Izgleda da ćemo ove sezone ponovno gledati borbu ove dvije skijašice, međutim sada s puno jačim "kartama" u rukama Njemice.

Treću je stepenicu podija nakraju zauzela Dominique Gisin koja je bila najbolja na posljednjem treningu. Spomenuta Merighetti je završila četvrta, a vrijedi istaknuti i sedmo mjesto Tine Maze. Sutra se u Lake Louiseu vozi superveleslalom.

Konačan poredak prvih 10 natjecateljica:

1. RIESCH Maria (GER) 1:29,60
2. VONN Lindsey (USA) +0,10
3. GISIN Dominique (SUI) +0,78
4. MERIGHETTI Daniela (ITA) +0,84
5. GOERGL Elisabeth (AUT) +1,04
6. MANCUSO Julia (USA) +1,05
7. MAZE Tina (SLO) +1,16
8. STECHERT Gina (GER) +1,19
9. FENNINGER Anna (AUT) +1,25
9. SUTER Fabienne (SUI) +1,25

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 297380
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr