NATJECANJA

»

SKIJANJE

06.12.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Lake Louise, S (ž): Höfl-Riesch nakon godinu dana

Drugi spust sezone pripao Mariji Höfl-Riesch. Lindsey Vonn bez bodova.

Poteškoće su zadesile organizatore na početku vikenda od tri utrke za skijašice u Lake Louiseu. Ekstremno niske temperature ( do -30° C!) natjerale su ih na odgodu starta utrke koja je otpočela sat vremena kasnije od planiranog. Dodatnu poteškoću je stvorio oblak umjetnog snijega koji se sporo taložio iznad dijela staze, a došao je sa susjednih dijelova skijališta što su se zasnježivali.

Ipak, utrka je konačno krenula, na sreću Marie Höfl-Riesch. Njemica je došla do prve pobjede nakon gotovo 13 mjeseci sjajnom predstavom na Men's Olympic/East Summit stazi. Skinula je s vodeće pozicije Elenu Fanchini koja je na kraju završila treća. Sa startnim ju je brojem 30 s drugog mjesta skinula dosad relativno slabo spominjana Marianne Kaufmann-Abderhalden, 27-godišnja švicarska skijašica koja u karijeri ima dva plasmana na pobjednički podij.

Tina Maze je doskijala do šestog mjesta, a iza nje je završila Larisa Yurkiw sa visokim startnim brojem 51. Kanađanka je očigledno dobro iskoristila prednost domaćeg terena te upisala svoj drugi "top 10" plasman u karijeri. Tina Weirather je naknadno diskvalificirana zbog nepravilnosti s opremom, a po ostvarenom je vremenu trebala biti peta.

Dosadašnja vladarica Lake Louise Lindsey Vonn nije zato uspjela ove godine doći niti do jednog boda, završila je na 40. mjestu. Amerikanka je odskijala vrlo rezerviranu utrku, očigledno još trpi posljedice nedavnog pada na treningu. No, priliku za popravak imat će već sutra kada se u njenom omiljenom skijalištu vozi još jedan spust.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. HÖFL-RIESCH Maria (GER) 1:56.03
2. KAUFMANN-ABDERHALDEN Marianne (SUI) +0.70
3. FANCHINI Elena (ITA) +1.20
4. FENNINGER Anna (AUT) +1.27
5. JNGLIN-KAMER Nadja (SUI) +1.51
6. MAZE Tina (SLO) +1.54
7. MOSER Stefanie (AUT) +1.63
7. YURKIW Larisa (CAN) +1.63
9. RUIZ CASTILLO Carolina (SPA) +1.73
10. GUT Lara (SUI) +1.76

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 275006
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr