NATJECANJA

»

SKIJANJE

24.11.2012.      

Autor: Goran VukelićFoto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr  

Lake Louise S (m): Svindal dobio krila

Prvim spustom sezone otvorena je sjevernoamerička turneja najboljih svjetskih skijaša. U Lake Louiseu je slavio Aksel Lund Svindal, ispred Maxa Franza, Klausa Krölla i Marca Sullivana.

Sjajnu je utrku danas odskijao Max Franz. Sa startnim brojem tri, mladi je Austrijanac bio blizu svoje prve pobjede u Svjetskom kupu. Ostvareno je vrijeme odolijevalo gotovo do kraja prve jakosne skupine. Tada mu je najprije ozbiljno zaprijetio sunarodnjak Klaus Kröll, da bi potom Franz kapitulirao pred navalom Aksela Lunda Svindala.

Norvežanin je rezervirano odvezao sam početak staze, da bi zatim neumoljivo povećavao prednost niz Mens Olympic/East Summit stazu pokrivenu svježim snijegom. Vrijeme od 1:48,31 na kraju je bilo dovoljno da Norvežaninu narastu krila zbog pobjedničkog ulaska u sezonu.

Među prvih pet skijaša bilo je i jedno novo lice. Tobias Stechert se sa startnim brojem 32 probio do rezultata karijere i s Franzom najavio neke nove "klince" za koje ćemo navijati nakon odlaska "dede" Didiera Cuchea prošle sezone. Iznenađenjima s visokim startnim brojevima tu nije bio kraj, veteran Marco Sullivan je krenuo niz stazu 42. da bi iznenađujuće završio na diobi trećeg mjesta s Kröllom!

Inače, zagrijavanje za prvi spust sezone počelo je još pred koji dan, barem što se tiče hrvatskog tabora. Ante Kostelić je u intervjuu za švicarske novine "okrznuo" Bernharda Russija, nekadašnjeg uspješnog spustaša, danas FIS-ovog "arhitekta" spustaških staza. Otac i trener najboljeg hrvatskog skijaša optužio ga je da obavlja loš posao na stazama koje uzrokuju ozljede skijaša. Russi je odgovorio da je "Gips" izgubio svu objektivnost...

Ne znamo da li je cijela priča utjecala na Ivicu Kostelića, no danas je ostao bez bodova. Bila je to solidna vožnja, ali i vožnja kojoj je kronično nedostajalo brzine. Sa zaostatkom od preko tri sekunde teško je očekivati bodovni pomak, Ivica je završio izvan prvih 30. Bolji je bio Natko Zrnčić-Dim sa zaostatkom od 2.56 sekunde, ali i to je bilo nedovoljno za upisivanje bodova.

U Lake Louiseu je u nedjelju na rasporedu prvi superveleslalom sezone.

Konačan poredak prvih 10 skijaša:

1. SVINDAL Aksel Lund (NOR) 1:48.31
2. FRANZ Max (AUT) +0.64
3. SULLIVAN Marco (USA) +0.66
3. KRÖLL Klaus (AUT) +0.66
5. STECHERT Tobias (GER) +0.85
6. GUAY Erik (CAN) +1.17
7. FAYED Guillermo (FRA) +1.21
8. PARIS Dominik (ITA) +1.24
9. JANSRUD Kjetil (NOR) +1.28
10. CLAREY Johan (FRA) +1.53
...
33. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) +2.56
41. KOSTELIĆ Ivica (CRO) +3.10

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 270704
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr