02.01.2011.      

Autor: Goran Razić 

Preživjeli dvije lavine odjednom!

U američkoj državi Montani, dogodila se nesvakidašnja situacija, na svu sreću sa sretnim ishodom. Dvojicu skijaša zatrpale su dvije snježne lavine u razmaku od samo nekoliko desetaka minuta.

Dvojica iskusnih i dobro opremljenih off piste skijaša doživjela su i preživjela nešto što će zasigurno prepričavati čitavog života. Naime, skijajući izvan uređenih staza našli su se na putanji tek pokrenute lavine, čiji je početak zabilježen oko 130 metara iznad njih. 

» Lavine
» Lavine - oprema
» Lavine - zaštita i spašavanje

-.-Jack Haijes-.-hinterstoder lavinaLavina je zahvatila jednog skijaša i zatrpala ga skroz do vrata, no prisebnom reakcijom kolega ga je uspio locirati i iskopati na sigurno. Skijaši su potom nastavili put prema dolini, no nedugo potom zahvatila ih je i druga lavina. Druga lavina odnijela ih je niz planinu zatrpavši obojicu, no ponovo sa sretnim završetkom, budući da su im ruke i noge ostale djelomično izvan površine snijega. Obojica su se nakon nekog vremena uspjeli iskopati. 

(Ne)sretnom dvojcu trebalo je još ukupno 5 sati da se probiju kroz dubok snijeg, bez opreme, ozlijeđeni i krvavi, u sigurnost doline. 

Riječ je bila o odličnim i iskusnim skijašima, opremljenim sa svom potrebnom lavinskom opremom, poput lopata, sondi i lavinskih primopredajnika. No nesreća ne bira. Ovoga puta, freerideri su prošli "samo" s dvostrukim upozorenjem.  


-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 406472
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr