30.01.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Sestriere izgubio bitku s vremenom

Niti spust niti superkombinacija FIS Svjetskog kupa skijašica neće se ove godine održati u talijanskom Sestriereu.

Novonapadali snijeg, loša vidljivost uslijed magle (naslovna fotografija) te vremenska prognoza koja ne daje nikakvu nadu sve do utorka pokvarili su sve planove organizatorima u Sestriereu vezano uz moguće održavanje dviju utrka FIS Svjetskog kupa za skijašice.

Nakon što je čitav vikend već izgubljen u Mariboru zbog pretoplog vremena, kalendar skijašica u Svj. kupu ove je sezone izgubio tako još jedan vikend natjecanja. Sukladno riječima Atle Skaardala, direktora natjecanja ženskog dijela FIS Svjetskog kupa, malo je izvjesno da će se sve četiri utrke (po jedan slalom, veleslalom, spust i superkombinacija) uspjeti nadoknaditi na odredištima koja u Svjetskom kupu ove sezone još predstoje.

"Pokušat ćemo nadoknaditi onoliko utrka koliko ćemo realno moći. No niti jednu sasvim izvjesno nećemo moći nadoknađivati uoči početka Svjetskog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu.

Moramo jednostavno biti oprezni s tim nadoknadama, da natjecateljice ne dovedemo u nemogući položaj. I bez ovih dodatnih problema, naime, ovosezonski zamišljeni kalendar natjecanja sam po sebi dovoljno je zgusnut", izjavio je danas u Sestriereu Skaardal.

4. i 5. veljače posljednja postaja uoči početka SP-a 2011. za skijašice je njemački Arber-Zwiesel s po jednim veleslalomom i slalomom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1135195
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr