NATJECANJA

»

SKIJANJE

23.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Ivan Kašuba

 

Garmisch VSL (m) i Meribel SK (ž) - najava utrka

Drugi dan programa u Garmisch-Partenkirchenu (GER) za skijaše donosi veleslalom. Skijašice u Meribelu (FRA) odrađuju drugu i posljednju superkombinaciju.

Za šesti od predviđenih osam muških veleslaloma Svjetskog skijaškog kupa u sezoni 2012/13., onaj sutrašnji u Garmisch-Partenkirchenu, prijavljena su 54 skijaša iz 16 zemalja. Prva vožnja na rasporedu je od 10:00 sati uz postavku F. Raicha (AUT). Dok bi druga vožnja trebala krenuti od 13:00 sati uz postavku J. Theoliera (ITA). Sve na "Kandahar 2" stazi, za veleslalom sa startom na 1.100, a ciljem na 750 metara nadmorske visine.

Ivica Kostelić u utrku će krenuti sa startnim brojem 16. A dva centralna veleslalomaša aktualne sezone Svjetskog kupa, Ted Ligety (USA) te Marcel Hirscher (AUT) sa startnim brojevima 4 odnosno 5 u prvoj vožnji.

Ligety u sutrašnju utrku ulazi s vodstvom i 460 veleslalomskih bodova u poretku discipline. I uz 125 bodova prednosti u odnosu na Hirschera. Već sutrašnje osiguravanje malog Kristalnog globusa za njega, ne bude li Hirscherova nepredviđenog velikog "kiksa", nije realno. No bilo kakav ulazak u zadnja dva veleslaloma (Kranjska Gora, SLO i Lenzerheide, SUI) s prednošću od barem 100 ili nešto više bodova razlike za Ligetyja bi u vrlo dominantnoj veleslalomskoj sezoni značio odličan posao.

Posljednji veleslalom Svjetskog kupa u Garmisch-Partenkirchenu najbolji skijaši svijeta, sukladno statističkim podacima FIS-a, vozili su još 1977. godine. No od svježijih veleslalomskih okršaja na "Kandaharu 2" tu je ipak Svjetsko prvenstvo i 2011. godina. Ted Ligety tada je bio najbrži ispred Cypriena Richarda (FRA) te Philippa Schörghofera (AUT). Ivica Kostelić tu je utrku završio na 13. mjestu.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

---

Druga i posljednja superkombinacija skijašica, ona sutrašnja u Meribelu (FRA), bitna je jedino u kontekstu borbe za bodove u ukupnom poretku Svjetskog kupa. I za sutrašnju utrku pitanje je samo jedno - može li Tina Maze (SLO) već sutra u Francuskoj nazdraviti šampanjcem za osigurani veliki Kristalni globus, ili će ipak, što je nekako ipak izvjesnije, velika proslava ostati rezervirana po svoj prilici za domaći teren glavne konkurentice Marie Höfl-Riesch (GER), za Marijin rodni Garmisch-Partenkirchen idućeg tjedna.

Tina u sutrašnju utrku ulazi s 858 bodova prednosti. I bude li sutra nakon utrke iznad 900 bodova prednosti - sve je i teoretski gotovo. U suprotnom - bit će u Njemačkoj.

Sa spust dijelom natjecanja skijašice sutra u Meribelu kreću od 11:00 sati. Dok je slalomska vožnja na rasporedu od 14:15 sati. Obje vožnje voze se na "Roc de Feru" uz ne sjećamo se da li ikada manje - svega 37 skijašica iz 14 zemalja prijavljenih za start na utrci.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 526665
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr