19.11.2015.      

Autor: Ivan Kašuba 

Top 3 apres ski bara u Austriji, iznad 3000 metara

Tamo gdje pogledu nema kraja, daleko iznad svih, okruženi s planinskim vrhovima od kojih zastaje dah, sjesti i popiti topli napitak privilegija je samo rijetkih.

Austrija, zemlja skijanja i mnogobrojnih vrhunskih skijališta. No ne mogu se svi pohvaliti kako imaju restoran na visini od 3.000 metara. Ovo su top 3 restorana i apres-ski bara gdje jelo i piće imaju poseban okus.

Cafe 3440, Pitztal glečer

-.--.-

Nigdje u Austriji ne postoji lift koji se penje na veću visinu kao ovdje. Wildspitze žičara na ovome glečeru prevozi skijaše i bordere sve do visine od 3.340 metara na Hinterer Brunnenkogel vrh. Na njemu se upravo nalazi najviši restoran Austrije, Cafe 3440. S njegove terase gosti mogu uživati u pogledu na 3.774 metara visok vrh Wildspitze, te još 50 vrhova višljih od 3.000 metara. Kako se vrelište vode mijenja s nadmorskom visinom, tako su i ovdje parametri u mašinama za kavu drugačije postavljeni, a sve u svrhu da se dobije savršen okus Espressa.

Top Mountain Star, Obergurgl-Hochgurgl

-.--.-

Jedan od skoro najljepših pogleda, koji se proteže preko Ötztal doline, moćnih Alpa, pa sve u pozadini do prekrasnih Dolomita, vidljiv je samo s jedne terase restorana. Naravno, riječ je o Top Mountain Star apres-ski baru, koji se smjestio ponad Hochgurgla na 3.080 metara nadmorske visine. Bilo gdje da u njemu ili na terasi sjedite, imate pogled 360 stupnjeva oko sebe, a uz to vas okružuju 21 vrh viši od 3.000 metara. Gotovo da ne postoji bolje mjesto u Tirolu za uzeti predah nakon skijanja uz kuhano vino ili topli čaj.

ICE Q, Sölden

-.--.-

Smješten na vrhu Gaislachkogela, na visini od 3.048 metara, unazad dvije sezone od kada je otvoren, ICE Q restoran ne prestaje ostavljati skijaše ravnodušnima. Impresivna moderna arhitektura, staklom napravljenih zidova, koji pruža spektakularan pogled na planinsku kulisu Ötztala, ostavili su duboki dojam čak i na holivudsku produkciju. Naime, ICE Q je u proljeće 2015 bio poprište snimanja novog James Bond filma "Spectre" koji se trenutno prikazuje u kinima diljem svijeta. Pri konstrukciji restorana vođeno je računa da građevina ne narušava spomenuti vrh, nego se nastavlja kao njegovo proširenje. Ovdje je kuhinja vrhunska. Sve je podignuto za još jednu stepenicu više što se kvalitete tiče. Specijalitet je pak vino "Pino 3.000" dobiveno iz tri najbolja vinska podruma Njemačke, Austrije i južnog Tirola, koje se skladišti u podrumu ispod restorana na već spomenutoj visini.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 20. studenog 2015.   07:57h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Nisam jos bio u Apres ski baru gdje nije bilo Top, od Sljemena na dalje i blize
  • Objavljeno: 19. studenog 2015.   11:20h

    Član od:
    19.01.2006.

    Mjesto:
    Srbija, NOVI SAD

    Ma znam Ivek da je na navedenim centrima napeto...al neki clanak tipa gde je dobro, gde idu ljudi sa ovih prostora, bla bla bla, razumes :)
  • Objavljeno: 19. studenog 2015.   10:53h

    Član od:
    09.11.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Virovitica

    " a i nije vam neki clanak...
    Bolje recimo napisite top 3 ski openinga za ovu sezonu ili tako nesto "

    (Član Veljko)

    Bok Veljko!

    Pazi ovo!:

    Ischgl - 28.11. otvorenje uz "The Beach Boys", jesu malo starkelje, ali sviraju kao da im je 20!.. i to taman poslje skijace, od 18 sati, a prije toga mozes preko u Svicu skocit po cokoladu.

    Obertauern - Tam ti 27.11. sviraju decki iz CULCHA CANDELA banda, ono malo regge, hip hop i dance muzike ali tek od 20 sati.

    Schladming - Tenacious D grupa, nikad cuo za njih, al mora da su mrak cim ih ovi iz sladminga uzeli


    Eo ja vec tancam na mjestu lagano! Op, op, op!!
  • Objavljeno: 19. studenog 2015.   10:43h

    Član od:
    19.01.2006.

    Mjesto:
    Srbija, NOVI SAD

    a i nije vam neki clanak...
    Bolje recimo napisite top 3 ski openinga za ovu sezonu ili tako nesto

Prikazano 4 od 4 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 298633
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr