SKIJALIŠTA

»

ITALIJA

29.11.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Talijani širom otvaraju vrata skijališta

Početak prosinca donosi otvaranje većine talijanskih skijališta.

Kako je i bilo najavljeno, prvi vikend prosinca donosi masovno otvaranje talijanskih skijališta. Skijališta neće biti otvorena u stopostotnim kapacitetima, u pogonu će biti staze pripremljene proteklih dana, ali prognoze za naredni period su vrlo povoljne. Hladna fronta je zahvatila sjever Italije, na skijalištima je u jedan dan napadalo preko pola metra snijega, a snježne su padaline predviđene i za predstojeće dane. To znači ubrzano otvaranje preostalih kapaciteta, a tradicionalno bi do početka božićno-novogodišnjih praznika trebale biti otvorene sve staze.

U krugu Dolomiti Superskija od 1. prosinca se otvaraju Alta Badija, Val di Fassa, Arabba, Val di Fiemme, San Martino di Castrozza i Trevalli. Na većini skijališta ima preko pola metra snijega, dok odskaču Trevalli i Civetta s oko 1 m snijega. Otvara se i Folgarida/Marilleva pored već otvorene Madonne di Campiglio.

Goran Vukelić-.--.-

Na zapadu Italije 1. prosinca se otvaraju Sestriere i Sauze d'Oulx s po 80 cm novog snijega, čime će se pridružiti Courmayeuru koji s radom počinje dan ranije. Od subote će biti otvorene i staze u kompleksu Monterosa gdje je proteklih dana napadalo do 1 m svježeg snijega. Još nema informacija o datumu otvaranja nama najbližih frijulanskih skijališta, no ona zbog niže nadmorske visine s radom uvijek počinju nešto kasnije.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

    Prikazano 0 od 0 komentara

    Sve komentare pogledajte na forumu

    © Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 43448
    Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
    Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

    ISSN 1845-5891

    e-mail: info@skijanje.hr

    Marketing:
      marketing@skijanje.hr