Skijanje.hr

03.04.2009.      

Autor: Tomislav Matošin 

74. ski dvoboj Zagreb - Celje

U nedjelju će se održati, naravno ukoliko to dopuste vremenske (ne)prilike, tradicionalni skijaški dvoboj Zagreb - Celje.

Nakon što je prošle godine Zagreb odnosno Sljeme odradilo svoje domaćinstvo, 74. izdanje tradicionalnog dvoboja ove godine održati će se u Sloveniji, na Rogli. Dvodnevno druženje počinje u subotu 4. travnja dok je samo natjecanje na rasporedu u nedjelju 5. travnja s početkom u 9:30 sati na stazi Jasa.

Prema propozicijama natjecanja skijaši su podijeljeni u 10 dobnih kategorija, a obzirom da se one dijele na muške i ženske, u konačnici dobivamo 19 natjecateljskih kategorija. Najmlađi su cicibani odnosno cicibanke koji su mlađi od 11 godina, dok u starije veterane spadaju svi stariji od 71 godinu. Pobjednik natjecanja je ona ekipa koja ima više osvojenih prvih mjesta po kategorijama. Prošle godine pobjedu je odnijela reprezentacija Zagreba rezultatom 12:7.  

Izbornik reprezentacije Zagreba, Vladimir Mihaljević - Lala i ove godine okupit će skijaše koji su u posljednjih 60 godina ostavili dubok trag u hrvatskom skijanju. Tako će se tu naći naši reprezentativci Natko Zrnčić-Dim, Ivan Ratkić i Tin Široki, dok će u ženskim kategorijama nastupati Sofija Novoselić, Tea Palić, Dora Ton, Anamarija Vučinić, a postoji i mogućnost nastupa Janice Kostelić. I u ostalim kategorijama nastupit će poznati zagrebački skijaši kao što su Davor Senci, Luka Vučinić, Nenad Dančuo, Darivoj Repač i drugi. Među skijašima koji će braniti boje Celja, između ostalih, biti će i Vincencij Jovan-Cena te Bernard Vajdič.

Iako je još prošle godine najavljeno da će nastupiti i Ante Kostelić-Gips na to ćemo još morati pričekati. Naime, zbog poslovnih obaveza Gips je spriječen da bude sudionik ovoga događaja. Mada još nije definitivno odlučeno, zbog bolesti neće moći nastupiti niti njegov sin, Ivica Kostelić, no ipak postoji mogućnost njegova nastupa.

Sportski skijaški dvoboj Zagreba i Celja odvija se još od 1935. godine, i najstariji je skijaški dvoboj gradova na svijetu! Sve je počelo tako da su zagrebački skijaši 1934. godine posjetili Roglu gdje su upoznali Celjane te se s njima izvrsno zabavljali i družili. Tada je dogovoren i prvi dvoboj koji se održao 20. siječnja 1935. godine u samoborskim Rudama. Od tada se utrka održava, uz manje prekide, naizmjence u Zagrebu i Celju.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3154726
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr