14.04.2012.      

Autor: Skijanje.hr

 

Ana Jelušić - oproštaj od profesionalnog skijanja

Ana Jelušić na današnjoj je konferenciji za novinare i službeno stavila točku na 'i' na svoju aktivnu skijašku karijeru. Zdravlje je na prvom mjestu, istaknula je Ana, i dodatna pojašnjenja nisu potrebna.

14.04.2012. datum je kada je Ana Jelušić i službeno postala bivša profesionalna alpska skijašica i jedna od najuspješnijih hrvatskih reprezentativki uopće. Kratak video prilog s najsvjetlijim trenucima Anine karijere, koji su okupljeni imali prilike pogledati danas u Westinu, zapravo jako dobro pokazuje o kakvoj je sportašici riječ. Iako ćemo se u narednim člancima detaljnije pozabaviti Aninim rezultatima i karijerom općenito, spomenimo kako su sljemensko drugo mjesto iz 2007. te treće mjesto u Panorami iste godine njeni najsvjetliji trenuci i ono po čemu će ju sportska javnost najviše pamtiti. Naravno, ovdje ne smijemo zaboraviti niti četvrto mjesto sa Svjetskog prvenstva u Areu, također 2007. godine. 

-.--.-

Ana Jelušić, iako s navršenih tek 25 godina, izgubila je svaki motiv za daljnju borbu protiv narušenog zdravlja za vrijeme intenzivnih sportskih napora. Razlozi su jasni: 

"Završavam zbog poznatih razloga. Nisam spremna na kompromis sa zdravljem. Odnosno ne želim voziti sa 80% snage kako bih sačuvala zdravlje, a 100% više sigurno ne mogu dati. Jednostavno ne mogu riskirati astmu i kašalj", prokomentirala je Ana Jelušić svoje razloge prekida karijere. 

Nakon odluke o jednogodišnjoj pauzi Ana je vrlo brzo pronašla angažman u Svjetskoj skijaškoj fedraciji (FIS-u) te je ostala iznimno usko povezana s 'Bijelim cirkusom' u ulozi vanjskog suradnika za medije. Svojim dobrim radom i zalaganjem osigurala je suradnju i u naredne dvije skijaške sezone, za koje je već potpisan ugovor, i to o stalnom zaposlenju na poziciji medijskog koordinatora FIS-a za alpsko skijanje. 

-.--.-

No odmora nema ni preko ljeta. Ana se neposredno nakon završnice Svjetskog skijaškog kupa preselila u švicarsku Lausanneu gdje odrađuje angažman za Međunarodni olimpijski odbor kao svojevrsni koordinator između olimpijaca i međunarodnih sportskih asocijacija.  Angažman traje do kraja listopada kada će Ana nastaviti s već spomenutim redovnim poslom u FIS-u. 

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

 • Objavljeno: 18. travnja 2012.   07:56h

  Član od:
  13.01.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  Zanimljivo kako mi iz Ri imamo realnije mišljenje o tome nego ostali. Dok Mike, ZAAK... Šalju politički korektne parole podrške, mi ipak imamo drugačije poruke i mišljenja izgleda. Ili samo dajemo naglasak na drugu stranu medalje?
  Ugl. nije tajna da je "Zoki" dečko od Anine mame i da je tako i postao Anin trener, ali i više od toga. Zato i nije dolazilo u obzir da joj trener bude nitko drugi, jer ona to nije htjela. I ja mislim da je, gledano samo skijaški, Ana odavno trebala promijeniti trenera. Ali eto, nije sve u skijanju. Osim toga, baš je Ivica rekao da je kontinutitet važniji od kvalitete, misleći upravo na profesionalni razvoj.
 • Objavljeno: 17. travnja 2012.   17:12h

  Član od:
  12.10.2006.

  Mjesto:
  Hrvatska, Ozalj

  Ani želim svako dobro u daljnjem životu, kako privatnom, tako i radnom i da uspješnu sportsku karijeru zamjeni još uspješnijom poslovnom .
  Vjerujem da je dobra osoba koja će i svoje poslovne uspjehe usmjeriti na dobrobit hrvatskog sporta kojem je toliko uspjeha dala i koji ju je time zadužio i na neki način obavezao.

  Puno je od sporta dobila i puno mu uspjeha pružila te vjerujem da ostaje žal za onih malo stotinki na SQT i prvom krunom.
  Ana
 • Objavljeno: 16. travnja 2012.   14:59h

  Član od:
  08.12.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  kafanske price kazu da je isti u bliskome odnosu sa jednom osobom iz Anine obitelji pa da su se tu stvari jos dodatno zakomplicarale
 • Objavljeno: 16. travnja 2012.   14:16h

  Član od:
  07.11.2006.

  Mjesto:
  Hrvatska, Pula

  Navodno je čovjek sirovina koji se priučio trenerskom poslu. S Anom je napravio puno, ali je bilo zrelo za promjenu trenera još prije nekoliko godina kad se vidjelo da s njim ne može napredovati. Ovo je moje mišljenje kreirano po pričanjima drugih. No nekako mi ima logike.
 • Objavljeno: 16. travnja 2012.   08:07h

  Član od:
  16.12.2008.

  Mjesto:
  Hrvatska, Čakovec

  Može li za nas neupućene pojašnjenje o pozadinskim funckijama i/ili aferama Sabola na koje se ovdje u komentarima aludira?
 • Objavljeno: 15. travnja 2012.   12:29h

  Član od:
  07.11.2006.

  Mjesto:
  Hrvatska, Pula

  @minja: Ovo je očito bio jedini način da se taj čovjek zauvjek makne iz hrvatskog skijanja. :(
 • Objavljeno: 14. travnja 2012.   18:03h

  Član od:
  08.12.2004.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  pokazao je zoki svoje umijece negdje drugdje ;)
 • Objavljeno: 14. travnja 2012.   17:33h

  Član od:
  11.12.2006.

  Mjesto:
  Hrvatska, Dubrovnik

  Ani zelim puno, puno srece !!!
 • Objavljeno: 14. travnja 2012.   17:31h

  Član od:
  13.01.2005.

  Mjesto:
  Hrvatska, Rijeka

  A hoće li Zoki Sobol naći novi trenerski angažman i tako potvrditi svoje trenersko umijeće?
 • Objavljeno: 14. travnja 2012.   13:51h

  Član od:
  07.12.2011.

  Mjesto:
  Hrvatska, Velika Gorica

  Mislim da je odluka ispravna jer je zdravlje na prvome mjestu...,nadam se da ćemo opet ubrzo imati neku od naših cura u samom vrhu skijanja...Sretno Ana....!

Prikazano 10 od 10 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

 • Vijesti

 • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2418828
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr