27.11.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Aspen SL (ž): M. Schild svijet za sebe

Marlies Schild (AUT) najavila je da će, ne promijeni li se nešto drastično, i u novoj sezoni dominirati slalomom u sklopu Svjetskog kupa skijašica. Sofija Novoselić bez druge vožnje.

Dvije potpuno dominantne vožnje. Uvjerljivo prva nakon prve vožnje, i uvjerljivo prva na kraju. Tako već duže vrijeme izgledaju slalomske utrke skijašica u Svjetskom kupu, kada na njima u 'pravoj formi' nastupa Marlies Schild. A prema svemu sudeći puno se toga nije promijenilo niti u novoj sezoni.

Već prvu vožnju starija sestra Schild danas je u Aspenu 'uzela' s vremenom 51.24. I velikih 78 stotinki sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranju Tanju Poutiainen (FIN). Te 83 stotinke sekunde prednosti u odnosu na trećeplasiranu Mariu Pietilae-Holmner (SWE). Jedinu koja se Schild, uz Poutiainen, u prvoj vožnji uspjela približiti unutar sekunde.

U drugoj vožnji potom - Marlies Schild postavlja i najbolje vrijeme druge vožnje! Te se uz konačnih 1:43.72, i čak sekundu i 19 stotinki sekunde zbrojene prednosti, postavlja na vrh pobjedničkog podija ponad Marie Pietilae-Holmner, prošlogodišnje pobjednice Aspena. A uz sekundu i čak 96 stotinki sekunde (!) prednosti u odnosu na trećeplasiranu Mariu Hoefl-Riesch (GER).

Tanja Poutiainen drugo mjesto nakon prve vožnje pretvorila je u konačno četvrto mjesto na utrci, iako je njen trener postavljao, zanimljivo, drugu vožnju. Kathrin Zettel (AUT) peto je mjesto nakon prve vožnje pretvorila i u konačno peto mjesto na utrci. Dok je Manuela Moelgg (ITA) s 13. pozicije nakon prve vožnje u konačnici došla na sedmo mjesto na utrci.

"Američka senzacija", kako je Amerikanci očito s pravom najavljuju, tek 16-godišnja (!) Mikaela Shiffrin, nastup na 'domaćem terenu' u Aspenu odlučila je sjajno i neopterećeno iskoristiti. I to joj je u potpunosti i uspjelo, jer je kao najuspješnija domaća natjecateljica, u izostanku Vonn (leđa, nap.a.) ostalim starijim kolegicama potpuno 'ukrala show' te zauzela konačno osmo mjesto na utrci! A tragičarkom utrke postala je Nicole Hosp (AUT) koja je pala u drugoj vožnji. I to nakon odličnog šestog mjesta prve vožnje.

Jedina hrvatska predstavnica na utrci, Sofija Novoselić, svoj je aspenški nastup okončala u prvoj vožnji. Sa startnim je brojem 62 odskijala vrijeme 5.90 sekundi sporije od Marlies Schild. Dostatno za 43. poziciju od 46 skijašica u plasmanu prve vožnje. Te 1.77 sek. vremenske udaljenosti od plasmana u drugu vožnju.

Nakon skijaša, put Lake Louisea sada kreću skijašice. Koje ondje idućeg tjedna očekuju brze discipline Svjetskog kupa.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. SCHILD Marlies (AUT) 1:43.72
2. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) + 1.19
3. HOEFL-RIESCH Maria (GER) + 1.96
4. POUTIAINEN Tanja (FIN) + 2.06
5. ZETTEL Kathrin (AUT) + 2.58
6. ZUZULOVA Veronika (SVK) + 2.65
7. MOELGG Manuela (ITA) + 2.87
8. SHIFFRIN Mikaela (USA) + 3.31
9. KIRCHGASSER Michaela (AUT) + 3.52
10. HANSDOTTER Frida (SWE) + 3.63
---
43. NOVOSELIĆ Sofija (CRO) + 5.90 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 268708
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr