NATJECANJA

»

SKIJANJE

25.11.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva Aspen Snowmass

 

Lake Louise SG (m) i Aspen SL (ž) - najava utrka

Nakon prvog spusta skijaši danas u Lake Louiseu voze i prvi superveleslalom nove sezone Svjetskog kupa. Kod skijašica na rasporedu je, nakon Levija, drugi slalom sezone u Aspenu (USA).

67 skijaša iz 18 zemalja prijavljeno je za start superveleslaloma Lake Louisea. Ivica Kostelić, kao i u spustu, niz stazu će sa startnim brojem 31. Dok Natko Zrnčić-Dim za superveleslalom ima nešto povoljniji startni broj od onoga za spust - startni broj 50.

"Men's Olympic/East Summit" staza za superveleslalom kreće s 2.334, a cilj joj je na 1.690 mnv uz dužinu od 2.404 metra. Za postavku prvog natjecanja u ovoj disciplini zadužen je M. Carca (ITA). Dok je sam start utrke predviđen za 11:00 h lokalno, 19:00 h po srednjeeuropskom, ujedno i hrvatskom vremenu (TV prijenos i HTV 2).

Aksel Lund Svindal (NOR), prošlosezonski pobjednik utrke, niz stazu će po mogući pobjednički "double" Lake Louisea sa startnim brojem 17. Njegov sunarodnjak Kjetil Jansrud za utrku ima startni broj 19. Dok će domaće kanadske boje sa startnim brojem 18 braniti Jan Hudec. No tu su i Erik Guay sa startim brojem 10 te još jedan Kanađanin čeških korijena - John Kucera sa startnim brojem 3.

Ivica Kostelić prošle sezone superveleslalom Lake Louisea završio je na 40. poziciji. No najbolji plasmani u ovoj disciplini u Lake Louiseu su mu 13. i 15. mjesto iz 2009. i 2008. godine. Na superveleslalomu Lake Louisea Natko Zrnčić-Dim najbolji je za sada bio 2009. godine kada je zauzeo 37. poziciju. Dok je prošle sezone utrku završio na 45. mjestu.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

---

Tina Maze (SLO), dvostruka veleslalomska pobjednica u ovoj sezoni, otvorit će sa startnim brojem 1 slalom Aspena. Iza nje na stazu će odmah austrijski dvojac Michaela Kirchgasser-Kathrin Zettel. Voljom ždrijeba pobjednica premijernog slaloma Levija, Maria Hoefl-Riesch (GER) za utrku dobila startni broj 7. Dok će prva američka uzdanica, mlada i senzacionalno talentirana Mikaela Shiffrin, na stazu sa (ne)sretnim brojem 13. Lindsey Vonn (USA), nakon posljednjih problema sa želučanom infekcijom, nije još spremna za dvije utrke u dva dana te današnji slalom Aspena propušta.

Sofija Novoselić, jedina hrvatska predstavnica na utrci, u prvoj slalomskoj vožnji Aspena ima startni broj 60 od sveukupno 63 skijašice iz 19 zemalja prijavljenih za start na utrci. Prva vožnja utrke, uz postavku R. Soularda (SWE), zakazana je za 10:00 h lokalno (18:00 h srednjeeurop.), dok bi druga vožnja potom uobičajeno trebala krenuti točno tri sata poslije uz postavku njemačkog trenera Schwaigera.

"Lower Ruthie's Run" staza u Aspenu za slalom kreće s 2.690, a cilj joj je na 2.490 mnv. Želite li pratiti najbolje slalomašice svijeta u izravnom TV prijenosu iz Aspena, taj ćete TV prijenos morati potražiti na stranim TV postajama.

Cjelovita startna lista utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 253308
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr