NATJECANJA

»

SKIJANJE

14.11.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: SkiLouise.com

 

Utrke Lake Louisea potvrđene

Svjetska skijaška federacija (FIS) danas je objavila kako održavanje spusta i superveleslaloma Svjetskog kupa skijaša u kanadskom Lake Louiseu nije upitno.

Donošenje konačne odluke o procjeni snježne situacije u Lake Louiseu i bilo je najavljeno za danas. No tek za večernje sate po lokalnom vremenu. Iz FIS-a su ipak požurili s objavom odluke vjerojatno kako bi stali na kraj određenim špekulacijama koje su se pojavile u nekim europskim medijima, a koje su tvrdile da u Lake Louiseu organizatori imaju velikih problema sa zasnježivanjem staze budući da zbog preniskih temperatura ne mogu navodno crpiti dovoljno vode za snježne topove opet iz navodno previše zaleđene rijeke, glavnog izvora vodnih kapaciteta.

Bilo kako bilo - spust i superveleslalom skijaša 24. i 25.11. pa potom po svoj prilici i dva spusta i superveleslalom skijašica od 30.11 do 2.12. u Lake Louiseu očito ipak nisu upitni. Snježni topovi u snažnom su pogonu i u Aspenu, idućem odredištu skijašica (veleslalom i slalom 24. i 25.11.) te niti ondje normalno održavanje utrka po pitanju snježne situacije na stazi ne bi trebalo biti upitno. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4732438
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr