27.11.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Aspen SL (ž) i Lake Louise SG (m) - najava utrka

Nakon jučerašnjeg spusta i veleslaloma, današnji dan u Aspenu i Lake Louiseu skijašicama donosi slalom, a skijašima superveleslalom (super G).

Baš kao i veleslalom, skijašice će i prvi slalom nove sezone Svjetskog kupa u Aspenu iznova voziti na "Lower Ruthie's Run" stazi, sa startom na 2.690 te ciljem na 2.490 mnv. Prva slalomska vožnja zakazana je za 10:15 h lokalno (18:15 h srednjeeuropski), uz postavku H. Renotha (GER). Dok će druga vožnja krenuti od 13:00 h (21:00 h srednjeeuropski), uz postavku trenera Finkinja C. Thome.

Finkinja će uedno i otvoriti utrku, i to sa startnim brojem 1 Tanja Poutiainen. A odmah nakon nje na stazu će Kathrin Zettel (AUT) te Maria Höfl-Riesch (GER).

Među sveukupno 69 skijašica iz 18 zemalja svijeta Sofija Novoselić jedina je hrvatska predstavnica. I u prvoj vožnji Sofija će na stazu sa startnim brojem 62.

Superveleslalom skijaša, također prvi u sezoni, zakazan je u Lake Louiseu za 11:00 h lokalno (19:00 h srednjeeuropski). Na Men's Olympic/East Summit stazi, uz start na 2.334 te cilj na 1.687 mnv. Dok je sama dužina staze 2.448 metara.

Superveleslalomskom postavkom dobrodošlicu u sezonu u ovoj disciplini najboljim skijašima svijeta poželjet će - Ante Kostelić. Razlog za mini-alarm među pojedinim natjecateljima, poput jučerašnje potvrde od strane Austrijanca Joachima Puchnera:

"Ante Kostelić postavlja stazu, pa će postavka možda biti i pomalo neobična. No, kako bilo da bilo, bit će jednako za sve. Moglo bi biti vrlo zahtjevno, ali nadam se da ćemo se uspjeti snaći".

Ivica Kostelić na stazu će sa startnim brojem 22, dok je za Natka Zrnčića-Dima 'rezerviran' startni broj 36 među sveukupno 67 skijaša iz 14 zemalja svijeta.

I za ove dvije utrke, kao i za jučerašnje dvije, u zbrojenom natjecanju sudjelovati možete u našoj Skijanje.hr kladionici prognozom pobjedničkog podija utrka. A mi vas nagrađujemo skipassovima za Nassfeld te Skijanje.hr majicom.

Aspen SL (ž) - cjelovita startna lista (.pdf dokument)

Lake Louise SG (m) - cjelovita startna lista (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 273079
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr