05.12.2010.      

Autor: Goran Razić 

Beaver Creek, VSL (m): Ligety i Jansrud briljirali

U američkom Beaver Creeku odvožen je prvi veleslalom u novoj sezoni. Ted Ligety je uspio spojiti dvije odlične vožnje i s pravom se stao na najvišu stepenicu postolja. Norvežanin Kjetil Jansrud stao tik do njega

Nakon prve vožnje čak četvorica su dijelila prva tri mjesta, a među njima Norvežanin Kjetil Jansrud (2. mjesto), Aksel Lund Svindal (3. mjesto), Romed Baumann (3. mjesto) i najbrži Ted Ligety. 

Ted Ligety (naslovna fotografija) je ponovo izveo samo sebi svojstvenu vožnju - s odličnim timingom, agresivnim stilom od početka do kraja, pa sve do velikog osjećaja za skiju začinjenu velikom inspiracijom pred domaćom publikom. Kada se sve to poklopi, rezultat ne može izostati. 

Ligety je bio najbrži u prvoj vožnj, dok je u drugoj imao treće najbolje vrijeme. Sve to bilo je dovoljno za ukupno vrijeme 2:37.67, s gotovo sekundom prednosti pred drugoplasiranim Norvežaninom. Pobjeda na domaćem terenu bila je ujedno šesta Ligetyjeva pobjeda u veleslalomu u FIS Svjetskom kupu.  

Kjetil Jansrud, iako slavi drugu poziciju, s jedne strane može biti nesretan što je svoju odličnu izvedbu tempirao baš na dan velikog Teda. Ovim rezultatom Jansrud je ponovio odličan plasman iz protekle sezone u Kranjskoj Gori, gdje je u dva veleslaloma zauzeo drugo i treće mjesto. Zanimljivo je da je oba puta i Ligety bio među prva tri plasirana, sugerirajući kako obojica očito preferiraju slične uvjete, a samim time i slične staze. Podsjetimo, Norvežanin je isti uspjeh (drugo mjesto, nap.a.) ponovio i na Zimskim olimpijskim igrama, gdje je osvojio srebrnu medalju, i to baš u kraljevskoj disciplini. 

Treće mjesto na današnjoj utrci pripalo je odličnom Marcelu Hirscheru, koji je ipak za pobjednikom zaostao u konačnici velikih 1.24 sekunde, najbolje dočaravajući agresivnost nastupa Amerikanca.

Romed Bauman i Aksel Lund Svindal odvezli su vrlo dobre obje vožnje. No s diobe treće pozicije na kraju prve vožnje dvojac je na kraju završio na četvrtom, odnosno petom mjestu. 

Ivica Kostelić (fotografija dolje), nakon ne baš odviše brze prve vožnje u kojoj je jedva izborio ulazak u drugu vožnju, utrku je završio na ipak solidnom 18. mjestu - ponovo među osvajačima bodova. 

"Kako sam vozio prvi lauf, još mogu na kraju biti i prezadovoljan 18. mjestom.

Dobro od svega je što ni glavni konkurenti za ukupni plasman nisu bili baš u formi na ovoj američkoj turneji, pa su razlike u bodovima na početku sezone vrlo male. Sezona je duga, i nadam se da će sve doći na svoje mjesto.

Sveukupno sam zadovoljan američkom turnejom, jer sam osvajajo bodove u svim disciplinama, što nam je u konačnici i cilj
", izjavio je Ivica Kostelić nakon veleslaloma. Valja napomenuti kako se Ivica Kostelić iz Beaver Creeka vraća s novih 37 bodova na svom kontu, što će svakako dobro doći uoči vikenda tehničkih disciplina koji se za tjedan dana vozi u francuskom Val d'Isereu.

-.--.-
Natko Zrnčić Dim na današnjoj je utrci diskvalificiran u prvoj vožnji zbog greške učinjene na 58. vratima. 

Konačan rezultat prvih 10 skijaša

1. LIGETY Ted (USA) 2:37.67
2. JANSRUD Kjetil (NOR) + 0.82
3. HIRSCHER Marcel (AUT) + 1.24
4. BAUMANN Romed (AUT) + 1.27
5. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 1.37
6. RICHARD Cyprien (FRA) + 1.49
7. BLARDONE Massimiliano (ITA) + 1.63
8. FANARA Thomas (FRA) + 1.79
9. SCHÖRGHOFER Philipp (AUT) + 1.80
10. KARLSEN Truls Ove (NOR) + 1.92

18. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 2.51
ZRNČIĆ DIM Natko (CRO) - diskvalifikacija u prvoj vožnji

 

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 262778
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr