29.01.2010.      

Autor: Matija KraljPhoto: Ted Ligety, Kranjska Gora veleslalom 2010.  

Kranjska Gora, VSL (m): 3. puta zaredom Ligety

Amerikanac Ted Ligety trećom je veleslalomskom pobjedom u nizu na "Podkorenu" danas preuzeo i vodstvo u veleslalomskom poretku FIS Svjetskog kupa.

Ted Ligety i veleslalom "Podkorena" vole se javno. I treću godinu za redom, Amerikanac je danas u Kranjskoj Gori stigao do veleslalomske pobjede. Konačnim vremenom 2:22.02, uz 34 stotinke sekunde prednosti u odnosu na Austrijanca Marcela Hirschera te 51 stotinku sekunde prednosti u odnosu na Norvežanina Kjetila Jansruda.

Vodeći skijaš nakon prve vožnje, Norvežanin Aksel Lund Svindal, utrku je u konačnici uspio završiti na četvrtom mjestu. Čime je Ivicu Kostelića nakon današnje utrke vratio na peto mjesto ukupnog poretka FIS Svjetskog kupa.

Spektakularnu vožnju bez štapa na više od polovice staze ponudio je u drugoj vožnji i Talijan Davide Simoncelli. Uspjevši utrku ipak završiti na odličnom petom mjestu. Nakon vrlo neugodnog pada Ivice Kostelića u prvoj vožnji, vrlo neugodan pad u drugoj vožnji, tik pred ciljem, zabilježio je i Didier Cuche. Dok je do danas vodeći veleslalomaš FIS Svjetskog kupa, Benjamin Raich (AUT), današnju utrku uspio završiti tek na 11. mjestu.

Najbržim vremenom druge veleslalomske vožnje, spustivši se prvi niz "Podkoren 3" u drugoj vožnji, pomak s 30. na 12. mjesto utrke ostvario je Talijan Michael Gufler.

Današnji veleslalom bio je veleslalom nadoknade za veleslalom otkazan u švicarskom Adelbodenu. A u Kranjskoj Gori sutra je na rasporedu i "redovni" veleslalom za "Pokal Vitranc".

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. LIGETY Ted (USA) 2:22.02
2. HIRSCHER Marcel (AUT) +0.34
3. JANSRUD Kjetil (NOR) +0.51
4. SVINDAL Aksel Lund (NOR) +0.82
5. SIMONCELLI Davide (ITA) +0.98
6. RICHARD Cyprien (FRA) +1.04
7. JANKA Carlo (SUI) +1.30
8. MOELGG Manfred (ITA) +1.59
9. BLARDONE Massimiliano (ITA) +1.60
10. BAUMANN Romed (AUT) +2.16
---
54. ŠAMŠAL Dalior (CRO) +7.82 (nakon 1. vožnje)
KOSTELIĆ Ivica (CRO) - nije završio nastup u 1. vožnji

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 474148
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr