28.02.2009.      

Autor: Goran Vukelić 

F. Klammer: "Nemojte zaboraviti na Cuchea!"

Legenda svjetskog skijanja vjeruje da bi Didier Cuche mogao do naslova ukupnog pobjednika u Svjetskom kupu.

Utrke skijaša u Kranjskoj gori prati i Franz Klammer. Legenda svjetskog skijanja, najuspješniji spustaš s 25 pobjeda u Svjetskom kupu te olimpijskim zlatom iz iste discipline samo za Skijanje.hr je progovorio o zanimljivoj situaciji gdje se trenutačno nekoliko skijaša vrlo izjednačeno bori za veliki kristalni globus na kraju sezone.

"Vrlo je uzbudljivo! Imamo četiri-pet skijaša koji ravnopravno vode bitku u ukupnom poretku. Čini se da nitko ne može ne ostvariti značajniju razliku i 'odlijepiti' se od konkurencije i to daje draž cijeloj sezoni."

Ivica Kostelić je trenutačno vodeći skijaš Svjetskog kupa. Kako procjenjujete njegove izglede?

"Ivica ima vrlo dobru sezonu, šteta zbog zdravstvenih problema. Trebat će mu vrhunski rezultati u Kranjskoj Gori da stvori bodovnu zalihu pred nastavak natjecanja u Kvitjellu i Areu. Tamo se vozi dosta brzih disciplina gdje će također morati 'ubrati' pokoji bod."

Tko mu predstavlja najopasniju konkurenciju? Benjamin Raich ga prati u bodovnom poretku, slijedi Jean-Baptiste Grange koji priznaje da se fokusirao samo na slalom. Vrlo su blizu i Aksel Lund Svindal i Didier Cuche kojima 'leže' brze discipline?

"Iako ga se ne ističe često u prvi plan, mislim da bi Cuche vrlo lako mogao završiti prvi u ukupnom poretku na kraju sezone. U Skandinaviji će se voziti tri spusta i dva superveleslaloma gdje bi on mogao ostvariti značajnu prednost. Odlično skija, što je i potvrdio današnjim 2. mjestom na Podkorenu. U svakom slučaju, ovakva je situacija vrlo dobra za skijaški sport. Publika bi odavno izgubila interes da je kojim slučajem ukupni pobjednik već odlučen. Ovako će biti napeto do kraja!"

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 261338
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr