08.01.2012.      

Autor i foto: Željko Ivnik

 

Fabienne Suter: "Današnju pobjedu zaboravljam zbog nove"

Nakon petogodišnjeg izbivanja, Svjetski kup vratio se ovog vikenda u Bad Kleinkirchheim s dvije utrke, ženskim spustom i superveleslalomom.

Osim vala hrvatskih turista pristiglih u mjesto tijekom subote, hrvatskih navijača kao i naših predstavnica na natjecanju nema.

Austrijska nacionalna televizija ORF emitirala je uoči današnjeg prijenosa utrke petominutni prilog o zadnjoj dvostrukoj pobjednici na "Klammer Stichu".  Čuti ime Janice Kostelić iz ustiju austrijskih kolega robova tradicije i rezultata, privilegija je koja vas ispunjava ponosom i sjetom.

Jučerašnja pobjeda Austrijanke Elisabeth Goergl u utrci spusta te plasman njenih sunarodnjakinja Fischbacher i Fenninger među prvih deset nametnuo je domaćine kao favorite današnje utrke. U konačnici cijela je situacija više bila nalik indijanskoj taktici naglog dizanja prašine uz pomoć žbunja. Niste niti svjesni "umiranja" licem u prašini jer ništa osim pobjede nije uspjeh.

Glavni uzrok takvog razmišljanja možda je najbolje objasnio novinaru magazina Skijanje.hr, legendarni Austrijanac Franz Klammer.

-.--.-BKK Klammer Stich

"Ako želiš biti najbolji u nekoj od disciplina moraš pobjeđivati i zato smo mi tako osjetljivi na razliku između prvog i trećeg mjesta. Nekad je bolje imati sreće nego biti dobar ili izniman skijaš-ica."

Švicarska predstavnica Fabienne Suter nikako ne može biti 'strpana' u koš današnje iznenađujuće pobjednice. Fabiene isključivo vozi brze discipline.

Željko IvnikBad Kleinkirchheim-.--.-Fabienne Suter

Njezino drugo mjesto na predzadnjem superveleslalomu voženom u Beaver Creeku te jučerašnje treće u spustu bili su glavni sastojci u pobjedničkoj kuhinji koju je priredila.

"Cijeli je švicarski tim naporno trenirao tijekom ljeta i svi smo odlično pripremljeni. Iako je stepenica najvišeg postolja danas bila rezervirana za neku drugu „curu“, uskočila sam iz drugog plana i odnijela pobjedu konkurenciji ispred nosa. Današnju pobjedu zaboravljam zbog dobrih rezultata u narednim nastupima i nadam se nove pobjede."

Slovenka Tina Maze, nakon kako je sama izjavila rezultatskog podbačaja u jučerašnjem  spustu (18. mjesto) jedina je od skijašica ima petlje javno reći da se prestrašila staze zbog loše vidljivosti. Nakon dvogodišnjeg posta nagrađena je novim superveleslalomskim postoljem, šestim ukupno.

Željko IvnikBad Kleinkirchheim-.--.-Tina Maze

"Kada sam ušla u cilj nisam vjerovala da sam toliko dobra. Imam ogroman respekt prema ovoj stazi što se moglo primijetiti nakon spusta. Prvotno sam pomislila to će biti korektan rezultat jer favoritkinje današnje utrke još nisu bile startale. Kada su ciljem prošle Vonn i Goergl zabilježivši sporije vrijeme od mojeg, odahnula sam. Vrlo sam zadovoljna osvojenim drugim mjestom."

Austrijanka Anna Fenninger s dva odlična otvaranja sezone u superveleslalomu (drugo i treće mjesto), bila je u fokusu praćenja austrijskih medija posljednjih dva dana.

Željko IvnikBad Kleinkirchheim-.--.-Anna Fenninger

"Ne mogu reći da nisam bila koncentrirana na današnjoj utrci. U odličnoj sam formi i imam visoka osobna rezultatska očekivanja.  Pomalo sam razočarana jer sam htjela na domaćem terenu prirediti dvostruko slavlje. No najvažnije je konstantno voziti dobro  u ostatku sezone.  Moram poraditi na svojoj slalomskoj izvedbi jer mi je želja ući u prvu jakosnu skupinu i u toj disciplini." izjavila je Fenninger.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 234303
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr