NATJECANJA

»

SKIJANJE

02.03.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine

 

Bansko SG (ž): Još jednom Fenninger pa Maze

Baš kao i jučer nakon superveleslaloma alpske kombinacije, pa na kraju utrke, Anna Fenninger (AUT) i Tina Maze (SLO) na prve dvije pozicije današnjeg superveleslaloma u Banskom (BUL).

Iznimno napeta borba za veliki Kristalni globus kod skijašica neumorno ide dalje. Između Anne Fenninger i Tine Maze odlučuju i nadalje nijanse. No te nijanse trenutno su na strani austrijske aktualne pobjednice FIS Svjetskog kupa.

Današnja razlika u cilju iznosila je svega 16 stotinki sekunde. Iako je, kroz cijelu "Marc Girardelli" stazu u Banskom Fenninger, mora se priznati, imala "zelene prolaze" unutar raspona i do skoro pola sekunde. Pobjedničko vrijeme u konačnici je iznosilo 1:14.59. A do trećeg mjesta na utrci, uz 28 stotinki zaostatka, stigla je danas Lindsey Vonn (USA).

Nicole Hosp (AUT) i danas, kao i jučer u superveleslalom dijelu alpske kombinacije, vrlo uvjerljiva s konačnim četvrtim mjestom. Dok je 'top 5' utrke zaključila Elena Curtoni (ITA), djevojka koja je na utrci vodila i uoči prekida pa otkaza u subotu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Anna Fenninger sada je prednost Tine Maze smanjila na 44 boda. A preuzela je vodstvo i u superveleslalom poretku, sada s 32 boda prednosti u odnosu na Lindsey Vonn.

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. FENNINGER Anna (AUT) 1:14.59
2. MAZE Tina (SLO) +0.16
3. VONN Lindsey (USA) +0.28
4. HOSP Nicole (AUT) +0.55
5. CURTONI Elena (ITA) +0.56
6. REBENSBURG Viktoria (GER) +0.66
7. WEIRATHER Tina (LIE) +0.85
8. HÜTTER Cornelia (AUT) +0.90
9. FANCHINI Nadia (ITA) +0.96
10. GUT Lara (SUI) +1.01

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 300930
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr