30.10.2007.      

Autor: Goran Razić

Izvor i photo: Freeskiing.nu

 

"Free skiing - kako se prilagoditi planini"

Objavljena je nova knjiga, švedskog autora Jimmy Odéna, a cilj joj je edukacija na području freeride skijanja.

Oni koji su je pročitali kunu se u odlično pogođenu bit. Knjiga sadrži 366 stranica teksta i odličnih fotografija sa snježnih padina iz cijelog svijeta. Knjiga, originalnog naslova "Free skiing - How to adapt to the mountain", jamči odličan spoj putopisa s edukativnom osnovom, na koju je pisac obratio posebnu pažnju.

Šveđanin Jimmy Odén poznati je gorski vodič i freerider s dugogodišnjim iskustvom, koje je napokon pretočeno na papir. Za svoje djelo Odén će reći: "Ovo je knjiga kakvu sam oduvijek želio imati dok sam bio najaktivniji, ali je nisam imao. Pisao sam je s jedinstvene pozicije, jer se još uvijek sjećam svih pitanja koja sam si znao nekada postavljati... jedina razlika je što sada imam odgovore na ta pitanja. Glavna svrha ove knjige je objašnjenje na koji način razmišljaju i reagiraju neki od najvećih freeridera na svijetu, dok su na planini. 366 napisanih stranica ima i za zadatak pomoći svim freeriderima da dosegnu što viši nivo skijanja, na što sigurniji način".

Poglavlja su brižno raspoređena ne bi li sistematično obrađivala teme poput prognoziranja vremena, prve pomoći, vrsta i tipova snijega te lavina. Knjiga obiluje dobrom fotografijom, a preporučljivo je štivo i za sve turne skijaše, koji teže slobodi i netaknutim snježnim prostranstvima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 307628
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr