Skijanje.hr

18.01.2011.      

Autor: Luka Prošić

 

Freeride Battle 2011. od 03. do 06.03.

Od 03. do 06. ožujka ove godine na Kaninu će biti održano jedino freeride natjecanje u Sloveniji - Freeride Battle. I ove godine natjecanje je u statusu "Freeride Qualifiera", odnosno bodovat će se za natjecanja svjetske serije, Freeride World Toura.

-.--.-Popularno freeride natjecanje održat će se ponovo u već poznatom terminu, a svi ponajbolji freerideri iz ovog dijela Alpa, pa i šire, okušat će se u bespoštednim vratolomijama, kojima je cilj što elegantnije, što atraktivnije, uz primjerenu tečnost vožnje i što brže stići od starta do cilja po neuređenom terenu.

» Freeride Battle 2010. na rubu regularnosti

Jedna od novosti, koju svakako valja izdvojiti, ove sezone je i posve nov sustav rangiranja. Kao jedna od kvalifikacijskih stanica za FWT, Kanin ove godine ima dvije od moguće četiri zvjezdice, što određuje količinu bodova iz nagradnog fonda za koje će se skijaši i borderi natjecati. Prema službenim informacijama organizatori su zadovoljni statusom kojeg je Freeride battle izgradio, čemu je doprinio i izvrstan termin, kada u Europi nema ni jednog drugog kvalifikacijskog natjecanja.

Tako se i ove godine očekuju vrhunski skijaši i borderi, a tome u prilog ide i činjenica da se prošlogodišnji pobjednik, Francuz Mathieu Imbert, ove godine natječe na Freeride World Touru, koji starta u Chamonixu ovaj vikend.


Zanimljivo, među natjecateljima iz Slovenije, Austrije, Francuske, Švedske, Finske, Njemačke, čak i Argentine, prošle godine se našao i jedan hrvatski border, Marin Rogić (fotografija gore desno), koji se istaknuo hrabrom linijom s velikim dropom te je izmamio ovacije publike. Prijave su upravo u tijeku, pa ako se osjećate dovoljno vješti i hrabri, otvorene su do kraja siječnja. Selekcijom će biti odabrano 80 natjecatelja.

Ovo atraktivno natjecanje, pozitivno nabijena atmosfera koja vlada u Bovcu za vrijeme natjecanja te izvrsni snježni uvjeti, čine ovu kombinaciju slovensko/talijanskog skijališta Kanin/Sella Nevea zanimljivim odredištem za skijaški vikend izlet početkom ožujka. 

Pogledajte kako je to izgledalo prošle godine:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2021.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3059809
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr