19.01.2011.      

Autor: Ivan Kašuba 

Hahnenkamm 2011. - Streif u novom ruhu

Jedna od najatraktivnijh utrka današnjice kuca nam na vrata. O njezinoj snazi i popularnosti svima je već sve poznato, no postoje neke nove stvari koje će ovogodišnju utrku učiniti još spektakularnijom.

Kada se 22. siječnja najbolji skijaški "gladijatori" svijeta odgurnu sa startne kućice ponad alpskog gradića Kitzbühela, svakome zaljubljeniku u natjecateljsko skijanje adrenalin naglo počne kolati venama. Pogađate? Riječ je o vjerojatno najspektakularnijoj nizbrdici na svijetu, legendarnoj utrci na stazi Streif. Svake godine ova staza privlači mnoštvo navijača iz cijeloga svijeta, koji su došli pružiti podršku najboljima od najboljih i prisustvovati ovoj skijaškoj čaroliji.

Kako bi utrka bila što atraktivnija, Kitzbühel svake godine ulaže velike napore i sredstva za ostvarenje toga cilja. Glavni čovjek organizacije u Kitzbühelu, Michael Huber, predstavio je nekoliko ovogodišnjih novosti na Streifu, koje bi uvelike trebale povećati već veliku atraktivnost utrke superveleslaloma i spusta.

Kao jedna od najvećih novosti na stazi izdvaja se proširenje Gschösswiesea, na kojem su skijaši do sada prolazili s oko 90 km/h. Samim proširenjem toga dijela staze dobiven je konstantan nagib te se očekuje kako će natjecatelji ovdje prolaziti s većom brzinom i samim time ugroziti rekord staze. Osim toga, na istom mjestu, postavljena je nova snažnija zaštitna mreža, kako sigurnost u nijednom trenutku ne bi bila upitna. Jedna od zanimljivosti je otvoreni dio za turiste uz sami dio ovoga dijela staze koji je inače bio zatvoren.

Novi put do starta vodit će kroz šumu iz koje se pruža novi pogled prema Kitzbühelu i Streifu. Start superveleslaloma ove godine počinje odmah ispod "glave" Seidlalma. Sada je start utrke strm i spektakularan, a ukupna dužina povećana je za 250 metara.

Za sve one koji ne mogu prisustvovati ovim spektakularnim utrkama, Kitzbühel žičare poradile su i na tom pitanju. Postavljanjem devet kilometara novih svjetlovodnih kabela, omogućili su prijenos natjecanja u visokoj razlučivosti. Osim toga, montirano je i osam novih video zidova, kako bi gledatelji mogli pratiti utrku u svim segmentima. Kako nije riječ o malim ulaganjima upućuje i činjenica da ukupne investicije, koje su Kitzbühel žičare uložile u Streif posljednjih godinu dana, iznose negdje oko 7 milijuna eura.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 307974
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr