NATJECANJA

»

SKIJANJE

25.01.2014.      

Autor i foto: Goran Razić

 

H. Reichelt: “Pobjeda na Streifu izmamila mi je suze”

Pobjednik današnjeg spusta u Kitzbühelu prštao je od zadovoljstva. Kako i ne bi kada je nakon tri druga mjesta konačno uhvatio pobjedu. Nakon Beaver Creeka, Bormija i Wengena, Kitzbühel je konačno donio najvišu stepenicu podija.

Hannes Reichelt nakon utrke je otkrio emocije: "Nakon tri druga mjesta ovo je poput sna. Pobjeda na Streifu izmamila mi je suzu u oku za vrijeme ceremonije proglašenja. Ovo je svakako jedan od najljepših trenutaka u mojoj karijeri. Dok ste dijete gledate natjecatelje i sanjate o ovakvom danu, onda kada se san ostvari jako ste sretni. Pobjeda u Kitzbühelu je svakako želja svakog natjecatelja. Time postajete legenda, baš poput Stephana Eberhartera primjerice".

Aksel Lund Svindal je zadovoljan rezultatom, no ne krije žal za propuštenim: “Nakon ulaska u cilj znao sam da bi me netko mogao stići. Iako nisam bio loš imao sam nekoliko lošijih sektora i nekih neobjašnjivih pogrešaka prije Hausberga su me koštale boljeg vremena. Tako je to, događa se. To me u konačnici koštalo pobjede. No zadovoljan sam s drugim mjestom. Drugo mjesto u Kitzbühelu je svakako uspjeh”. 

-.-Goran Razić-.-

I iskusni lisac Bode Miller je također radio sitne greške radi kojih nije posve zadovoljan: ”Svaki puta kad ulazite u cilj sretni ste jer ste doskijali do cilja. Mislim da svi gledaju na ovo brdo kao velik događaj u sezoni. Nastupiti ovdje svakako je jedna jedinstvena prilika za svakog natjecatelja. Mislim da napredujem kroz sezonu i to me najviše veseli. Trening sam također dobro odradio i veseli me što nemam nikakav pritisak uoči daljnjih natjecanja. Što se tiče utrke žao mi je da se nije skijalo preko Hausberga. Šteta što je tamo bila ograda jer bih baš volio onuda proći (smijeh). Baš kao i Aksela i mene su greške danas vjerojatno stajale pobjede”, smjelo je zaključio Bode Miller. 

-.-Goran Razić-.-

Natko Zrnčić-Dim, nakon Wengena, još jednom sasvim blizu 30-orici najboljih spustaša:

"Bilo je teško i grbavo za voziti, baš kao i svaki puta u Kitzbühelu. Čini se da ova promijenjena varijanta staze baš i nije puno olakšala stvari, mislim - bez obzira na to bilo je jako teško. I prije svega drago mi je da sam danas došao do cilja.  

Nadam se da će se forma i dalje nastaviti dizati, i da ću biti dobar. Za sutra je cilj pokušati ući u 30 na superveleslalomu, pa onda u slalom "po gasu" za dobar plasman", izjavio je nakon svojeg današnjeg nastupa Natko.

-.-Goran Razić-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 27. siječnja 2014.   14:46h

    Član od:
    20.11.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    " Sviki je turbokul, ali se ne sjećam da je bio prva grupa slaloma. Da ga nisi zamijenio sa Bodeom!? Bode je kompletniji od Svindala. I ja definitivno najviše cijenim allroundere, a među njima najviše one koji u svim disciplinama uspiju postići vrh. Takvih je jako jako malo, a Bode je jedan od njih. Prije njega su to bili Aamodt i Kjus... Ligety je na dobrom putu također, i Pintaurot... "
    (Član minja)

    Svindal ima četiri plasmana u karijeri među prvih 10 slaloma, od toga tri u ožujku 2006. i mislim da je tad upao u tu prvu grupu. Na kratko, al opet reko bih vrijedno spomena i poštovanja.
    A nešto su o tom trabunjali jučer Bruno i Dag, ali ipak su to Bruno i Dag...
  • Objavljeno: 27. siječnja 2014.   14:25h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    ...slazem se, kao sto rekoh, od veleslaloma (danasnjeg) na dalje....
  • Objavljeno: 27. siječnja 2014.   13:38h

    Član od:
    04.12.2006.

    Mjesto:
    Slovenija, Ruše

    Sve stoji što je bilo napisano za Wengen i Kitzbuhel, ludaci na dve daske od 10 cm jure 120-130 km na sat....ali za mene su isti junaci svi oni koji puste skiju na klasičnim stazama za GS (Adelboden, Alta Badia, Kranjska Gora).....i tamo (samo što ne mere brzine-neki bi bili jako iznenađeni, kakve brzine se postignu) treba imati BIG BAAAAAALLLS.....tek toliko, da se barem malo oseti kako je između kapija....Start ovog snimka je jedno 200-250 metara iznad starta lasične Alta Badie, a cilj je negdje na 3/4 staze, i to baš tamo gdje se razvijaju največe brzine.....tako da....i ovo su za mene MAJSTORI..... Markus Sandell-trening

    I na kraju njegov komentar: "Oooo thats fun...." A Denise Karbon mu odgovara sa njenim poznatim osmeškom "Thats fun, ha?".....majstori....

    [Editirano] 27. siječnja 2014. u 13:47h
  • Objavljeno: 27. siječnja 2014.   13:06h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    najkul su oni koji mogu pobjediti u svakoj disciplini, ali u istoj sezoni....neznam da li je postojao među muškima takav, mozda Bode....al vec i oni koji to mogu u 3 discipline, to je vec iber-kul :)


    među curama, mozda nasa janica ?

    [Editirano] 27. siječnja 2014. u 13:07h
  • Objavljeno: 27. siječnja 2014.   09:52h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    " Ja najviše cijenim skijaše koji su u svim disciplinama u mogućnosti odskijati kako treba.
    Svindal mi je zato, uz naravno Ivicu, već par godina najdraži skijaš jer je zaista pravi sportaš, sve može odvoziti, nekad vozio i prvu grupu slaloma, vraćao se nakon teških ozljeda, vozi i freeride u slobodno vrijeme. Baš je, ono, lik! "

    (Član Zetterberg)

    Sviki je turbokul, ali se ne sjećam da je bio prva grupa slaloma. Da ga nisi zamijenio sa Bodeom!? Bode je kompletniji od Svindala. I ja definitivno najviše cijenim allroundere, a među njima najviše one koji u svim disciplinama uspiju postići vrh. Takvih je jako jako malo, a Bode je jedan od njih. Prije njega su to bili Aamodt i Kjus... Ligety je na dobrom putu također, i Pintaurot...
  • Objavljeno: 26. siječnja 2014.   23:49h

    Član od:
    15.01.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Tribunj

    Slažem se da je Kitzbühel uz Wengen kraljevska utrka, ali meni je ove godine strašno nedostajao Hausbergkante skok (onaj pri kojem se vidi cijeli krajolik) i ostatak staze nakon tog skoka koji nije bio pripremljen. Po meni, tu se ostaje bez daha. Ali svejedno, svaka čast Reicheltu
  • Objavljeno: 26. siječnja 2014.   21:42h

    Član od:
    21.02.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Velika Gorica

    Baš tako!
  • Objavljeno: 26. siječnja 2014.   21:38h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    da, pustiti skiju , ali ne ko bedak, nego pustiti i onda odcarvati zavoj pri 100 km/h po tvrdoj grbavoj stazi....arghhhh, peku me misici dok pisem o tome ..... :) ...ili onako zadrzavati putanju, a skije jedva da tu i tamo taknu podlogu (vidi slow motione).


    [Editirano] 26. siječnja 2014. u 21:40h
  • Objavljeno: 26. siječnja 2014.   21:36h

    Član od:
    21.02.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Velika Gorica

    Tko god je probao pustiti skiju zna što znači spust. Slalom je lijep za oko, ali ovo je nešto posebno. Wengen i Kitzbuhel bude strahopoštovanje i definitivno pobjeda tu vrijedi mnogo više.
  • Objavljeno: 26. siječnja 2014.   21:27h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    pa jel tako :)

    par zar nije ono pravo kada onaj na eurosportu govori
    "...mighty viking attacking...." ili "...its Bode time..." ili "...herminator..." ili " tomba la bomba..."

    to su face, kao sto sam vac konstatirao svojevremeno , barem sto se mene tice :)

    iako tomba nije bio u brzima, ali ipak je bio faca...
    svi su oni sampioni, ali samo neki od njih su face, ili najbolji od najboljih...kako smo vec ovdje komentorali u nekoj od tema,pa necemo ponovno....

    [Editirano] 26. siječnja 2014. u 21:31h

Prikazano 10 od 16 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4722182
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr