NATJECANJA

»

SKIJANJE

24.01.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić

 

Kitzbühel S (m) i Cortina S (ž) - najava utrka

Subota donosi dva spusta u Svjetskom kupu.

U Kitzbühelu se u subotu vozi tradicionalni spust na famoznom Streifu. Riječ je o klasiku Svjetskog kupa, središnjem događaju utrka u siječnju. Prognoza obećava sunčano vrijeme što bi trebalo pomoći skijašima u što boljoj izvedbi niz stazu dugačku 3.494 m. Ove je godine riječ o malo izmijenjenoj trasi budući da se neće voziti Hausbergkante, već varijanta koju su skijaši vozili na treningu. Start je postavljen na 1.665 m n/m, a skijaši će moći odahnuti 860 m niže gdje ulaze u cilj.

Utrku otvara David Poisson, a u njoj ove godine neće biti Ivice Kostelića. Najbolji je hrvatski skijaš propustio trening spusta, tako da od predstavnika imamo samo Natka Zrnčića-Dima sa startnim brojem 38. Kostelić će šansu za bodove tražiti u nedjelju kada je na rasporedu superkombinacija. Podsjetimo, od ove godine se u Kitzbühelu više ne boduju plasmani u slalomskoj i spustaškoj utrci za klasičnu kombinaciju, tj. naslov "pravog pobjednika Hahnenkamma".

Što se spusta tiče, u njega kao vodeći ulazi Aksel Lund Svindal. Norvežanin dosad nije briljirao u Kitzbühelu, najbolje mu je peto mjesto iz 2010., a leđa će morati čuvati od iskusnog Bodea Millera koji kreće u vjerojatno posljednji spust Streifom u karijeri. Dosad je dvaput bio drugi. Početak utrke je zakazan za 11:45 s prijenosom na 2. programu HTV-a.

Cjelovita startna lista spusta u Kitzbühelu

---

Skijašice će u Cortini d'Ampezzo također voziti spust, na također legendarnoj stazi Olympia delle Tofane. Riječ je o drugom spustu zaredom u talijanskom skijalištu, onaj prvi u petak je pripao Mariji Höfl-Riesch. Start je postavljen na 2.320  m n/m, a cilj na 1.560 m n/m. Staza je dugačka 2.660 m, a utrka bi trebala početi u 10:15.

Za start je prijavljena 51 skijašica, među njima i vodeća spustašica Maria Höfl-Riesch. Njemica je vodeća i u ukupnom poretku, a ovo joj je prilika da učvrsti vodstvo i mirnije ode na Zimske olimpijske igre. Za to će morati biti bolja od ove sezone tradicionalnih protivnica, a riječ je Anni Fenninger, Tini Weirather, Elisabeth Görgl i Lari Gut.

Cjelovita startna lista spusta u Cortini d'Ampezzo

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 18834
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr