15.04.2007.      

Autor: Tomislav SeljanPhoto: H. Maier, Zoom Agence 

Hermann Maier i Atomic prekidaju suradnju?

Iako se nije službeno izjasnio o (ne)nastavku karijere, vijesti o pregovorima s dobavljačima opreme daju nagovijestiti da ćemo popularnog "Herminatora" gledati i u slijedećoj sezoni FIS Svjetskog kupa.

Hermann Maier cijelu je svoju karijeru bio vjeran Atomicu. Početak njegove karijere ujedno označava i početak dominacije Atomica u Svjetskom skijaškom kupu, za što je 34-godišnji Austrijanac uvelike zaslužan. Od 11 uzastopnih naslova ukupnog pobjednika FIS Svjetskog kupa u muškoj konkurenciji, koliko je ove godine proslavio austrijski proizvođač iz Altenmarkta, Hermann Maier zaslužan je za njih 4.

Atomic je tako, sasvim logično, i dalje zainteresiran za suradnju, a ni Maier nema prigovora na njihov materijal. Međutim, Maier je ove godine sezonu završio na, za njega skromnom, 19. mjestu, ubilježivši tek jedno postolje 3. mjestom na superveleslalomu u austrijskom Hinterstoderu i izgubivši pritome mjesto u prvoj jakosnoj skupini veleslaloma i spusta. Zbog toga čelni ljudi Atomica smatraju da bi se Maier trebao zadovoljiti s "nešto skromnijim" premijama, od onih uistinu izdašnih koje je do sada dobivao za predstavljanje njihovog branda.

U isto vrijeme Maieru navodno stiže ponuda iz Heada, koji je sa Švicarcem Didierom Cucheom i Amerikancem Bode Millerom u svojim redovima ove sezone nadmašio konkurenciju u brzim disciplinama Svjetskog skijaškog kupa.

Konačnu odluku Austrijanca o mogućoj promjeni dobavljača opreme, koja će, osim o financijskom, ovisiti i o još određenom broju bitnih faktora, neko ćemo vrijeme ipak još zasigurno morati pričekati, a sada za kraj donosimo samo još Maierovo viđenje njegova nešto "skromnijeg" izdanja u protekloj sezoni:

"Moram biti potpuno pouzdan u materijal i odlučan da napadnem stazu snažno kao što sam to običavao prije. To ove zime svakako nije bio slučaj. Kao i ostalim favoritima, odmoglo mi je i pravilo o obrnutom poretku starta u brzim disciplinama – gotovo je nemoguće pobijediti u utrci startajući iz pozadine."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 257783
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr