NATJECANJA

»

SKIJANJE

07.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

SP Schladming: Hirscher žali za superveleslalomom!

Superveleslalom SP-a u Schladmingu bez austrijske medalje, a Marcel Hirscher imao je želju nastupiti na utrci - dovoljno za prvu mini-buru u austrijskoj javnosti.

Zasigurno najbrojniji skijaški ski tim teško ponekad uspijeva zadovoljiti sve apetite. Na Svjetskim prvenstvima redovno ih muči "kvota 4", to jest pravilo po kojem u utrku mogu poslati samo po četiri natjecateljice ili natjecatelja plus aktualnu svjetsku prvakinju ili prvaka, ako ih imaju. Kvalifikacijski kriteriji stoga se pokušavaju postaviti što višima, a u pravilu se u slučaju dvojbi uvijek voze i dodatne interne trening-kvalifikacije.

Austrijski muški ski tim jučer je tako na superveleslalomu u konačnici nastupio u sastavu Hannes Reichelt, Matthias Mayer, Romed Baumann i Georg Streitberger. Sva četvorica skijaša na kraju su se našla među 10 najboljih, a Reichelt i Mayer zauzeli su prve pozicije do medalja plasmanima na četvrto i peto mjesto. Šef tima Matthias Berthold timskim nastupom je zadovoljan, baš kao i činjenicom da su austrijski starteri stigli tik do medalje. No nakon konačne pobjede Teda Ligetyja, i definitivno potvrđene činjenice kako se superveleslalom Schladminga još jednom pokazao sasvim pogodnim za veleslalomaše, austrijski mediji i javnost ne mogu se prestati pitati - a gdje je jučer bio Marcel Hirscher?

Odgovor - Marcel je na utrci imao želju nastupiti, no austrijski ga treneri uopće nisu uzeli niti u obzir za nastup!

Po timskim pravilima logično s obzirom na činjenicu da je on ove sezone nastupio samo na jednom superveleslalomu Svjetskog kupa i zauzeo 32. mjesto. No vrlo nelogično s obzirom na činjenicu da je Hirscher na završnici prošlosezonskog Svjetskog kupa u utrci na istoj stazi doskijao na treću stepenicu pobjedničkog podija. A ovoga puta nije mu dana čak niti prilika za nastup na internom kvalifikacijskom dvoboju koji je u konačnici kao startere 'iznjedrio' Streitbergera i Baumanna! "Kada bi mi u Austriji željeli nastup na SP-u omogućiti svima koji to žele, vjerojatno nam ni "kvota 28" ne bi bila dovoljna. Ono treće mjesto nije usporedivo sa Svjetskim prvenstvom, i nije nam pri odluci značilo ništa", drsko hladan prema, realno, svojoj prvoj zvijezdi glavni je trener Berthold. 

"Velike čestitke Tedu na današnjoj zlatnoj medalji. Volio bih da sam i sam vozio utrku na ovoj stazi", ali i "Podrška svim dečkima koji danas nastupaju" kratko je Hirscher poručio putem društvenih mreža uoči i nakon utrke te time ipak 'zapalio' austrijsku javnost. Na to još izjava njegovog oca Ferdinanda: "Naravno da je Marcel želio nastupiti na ovoj utrci. No jednostavno nije uzet u obzir od strane trenera. Tu je za mene kraj priče, i jednostavno ne želim dalje više ništa komentirati"

Mora se priznati da u cijeloj priči Marcel Hirscher i njegov otac, dozvolite li subjektivan dojam, uistinu postupaju vrlo zrelo. Jasno izražavaju svoj stav, no ne dolijevaju "ulje na vatru". Niti je Marcel Hirscher, još jednom potvrđeno, definitivno osoba koja u sebi posjeduje trunku sindroma "uvrijeđene velike zvijezde" i "razarača timske atmosfere". Jedino i isključivo iz ovog razloga austrijski treneri proći će (bar za sada) relativno bezbolno kroz cijelu priču. A Marcel Hirscher potpuno će se posvetiti pripremi za nastupe na veleslalomskoj i slalomskoj utrci, budući da je i definitivno potvrdio kako nastup na superkombinaciji nije opcija koja ga trenutno interesira...

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 142274
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr