20.02.2013.      

Autor: Goran Razić 

Skijalište Vučići - skijaška oaza u Ogulinu

Brojni entuzijasti okupljeni pod kapom Skijaškog kluba Ogulin uredili su stazu Kuti u ogulinskom zaselku Vučići gdje je od ove godine moguće skijanje, sanjkanje i bordanje.

Skijaška staza je opremljena reflektorima, skijaše vuče malena Tomosova vučnica, a za okrjepu i pune želuce brinu se volonteri koji hranu i piće poslužuju u obližnjoj bajti. No entuzijazam lokalnih skijaša ovdje ne prestaje. Ukoliko znanje, sreća i upornost i dalje budu na zavidnoj razini uskoro bi se mogla očekivati i prva sredstva iz EU fondova, na koje je Skijaški klub Ogulin nedavno aplicirao. I dok Bjelolasica grca u problemima te niti ove sezone ne otvara svoja vrata, Vučići su otvoreni za sve... i to potpuno besplatno. Detalji u video prilogu:

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 25. veljače 2013.   08:25h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    "
    A npr. Zvecevo je strasno! Hotel, ogromna umjetna akumulacija, na vrh brda, snijega po zimi ko u prici, a temp. ispod nule, ali nema ulagaca na zalost.. propada i propada i propada Ovako to izgleda iz zraka, a desno se ne vidi sruseni hotel. Pa iz ovog jezera bi mogli izvoziti umjetni snijeg

    "

    (Član ivek)

    Ne vidim dobro stazu... Kakva je, koliko duga, strma...? Kakva je žičara bila?
    J.te, mi poznamo pola Eu skijališta, Slavonci voze 1000 km do Italije i Austrije, a tu nam je pod nosom u svakoj regiji nešto što bi bilo dovoljno za osnovno bavljenje skijanjem. I učenje skijaškoj kulturi što reče Albert.

  • Objavljeno: 23. veljače 2013.   14:15h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj


    Naravno pri tome se osvrćem na ove loše primjere
    ali

    Vučići

    Svaka čast, kapa dolje
  • Objavljeno: 23. veljače 2013.   14:12h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj


    Nažalost i opet
    "Prića sa Hrvatske strane"

  • Objavljeno: 21. veljače 2013.   17:35h

    Član od:
    26.11.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Požega

    "
    ali nema ulagaca na zalost..
    "

    (Član ivek)

    Jok,stari. Bilo je ulagača, ali ne daju koncesiju na duže vrijeme

    [Editirano] 21. veljače 2013. u 17:35h
  • Objavljeno: 21. veljače 2013.   17:33h

    Član od:
    26.11.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Požega

    U pravu si Ivek. Eto,šteta, ali mora se naučit ne oplakivat' doba opće dobrobiti i shvatiti da neka mjesta ne mogu pokrenuti čak ni entuzijasti dok nema tko od gospode direktno da profitira . Imala je Pž i atletski stadion u centru grada i stazu za moto-utrke(koju još uvijek ima,ali ne koristi),ali kome to treba...?
    Kad slušam priče o slavnoskim natjecateljima, zvuči mi nestvarnije od letećih medvjeda.
    Stoga ne možemo krivit' ljude koji se ponašaju kao "seljačine" na skijalištima, kada nam je skijaška kultura (koju je moglo steći svačije dijete) nestala s tim skijalištima.
  • Objavljeno: 21. veljače 2013.   16:53h

    Član od:
    23.11.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska, Omiš

    Odlična slika
    Šta bi se ovdje dalo napraviti. Znam da smo u krizi, ali uložiti treba, da bi se zaradilo
  • Objavljeno: 21. veljače 2013.   16:49h

    Član od:
    09.11.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Virovitica

    " Apropo Bjelolasice; imamo i mi u Požeštini uništeno skijalište (nisam ni znao,postojalo je prije mene i slučajno sam vozio šumom bicikl i naišao na stupove nekadašnje žičare...kao u horor filmu), to je valja hrv trend. Živo me zanima što su političari,osim cesta,mostva i administrativnih državnih poslova, pokrenuli ili održali u Hrv.?
    Bilo kako bilo, svaka čast Tešiću i Ogulincima (i hvala skijanju.hr na članku)! Napokon inicijativa za zdravlje i duh mladih! "

    (Član aLberT)

    Mislim, sad ce ispasti da je Slavonija alpska pokrajina, ali na Papuku su bila tri skijalista: Jankovac, Zvecevo i Nevoljas, s time da nisu u funkciji jos od 1991., kada su jos dodatno devastirana. A npr. Zvecevo je strasno! Hotel, ogromna umjetna akumulacija, na vrh brda, snijega po zimi ko u prici, a temp. ispod nule, ali nema ulagaca na zalost.. propada i propada i propada Ovako to izgleda iz zraka, a desno se ne vidi sruseni hotel. Pa iz ovog jezera bi mogli izvoziti umjetni snijeg

    Daj zamisli, skijanje, pedaline, kanui, biciklizam, umjetna stijena, planinarenje, trcanje... izgleda da previse sanjam
  • Objavljeno: 21. veljače 2013.   10:58h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Lijepo je vidjeti ovakvu inicijativu i volonterizam u najljepsem izdanju. Samo naprijed! Nakon svakodnevnog gledanja razno raznih interesnih skupina, elitizma, tastine i ostalih stvari koje nas okruzuju ovo je zaista oaza u koju covjek moze doci, popricati i podruziti se s ljudima koje mozda i ne poznaje osobno, ali je jasno da su istog "kova". Covjek moze popit kuhano vino i rakiju, a obliznjoj policijskoj patroli je dovoljno reci: "Evo, bas se vracam iz Vucica sa staze" i sve pet! ;)
  • Objavljeno: 21. veljače 2013.   09:17h

    Član od:
    23.11.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska, Omiš

    Svaka čast i liku koji je dao to malo brdašce na korištenje. Zaslužio je pivu he he
    Često sam na relaciji Zagreb - Rijeka, znaš da ću svratit do tamo, barem na kuvano vino
  • Objavljeno: 21. veljače 2013.   00:55h

    Član od:
    26.11.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Požega

    Apropo Bjelolasice; imamo i mi u Požeštini uništeno skijalište (nisam ni znao,postojalo je prije mene i slučajno sam vozio šumom bicikl i naišao na stupove nekadašnje žičare...kao u horor filmu), to je valja hrv trend. Živo me zanima što su političari,osim cesta,mostva i administrativnih državnih poslova, pokrenuli ili održali u Hrv.?
    Bilo kako bilo, svaka čast Tešiću i Ogulincima (i hvala skijanju.hr na članku)! Napokon inicijativa za zdravlje i duh mladih!

Prikazano 10 od 14 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4722205
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr