21.01.2012.      

Autor: Goran Vukelić


 

Kitzbühel SL (m) i Kranjska Gora SL (ž) - najava utrka

Nedjelja je rezervirana za slalomska natjecanja u Svjetskom kupu.

Nakon što je unatoč vremenskim nepogodama ipak održan legendarni spust u Kitzbühelu, nedjelja donosi slalomsku utrku i obračun bodova za kombinaciju. Slalom se tradicionalno vozi na stazi Ganslern gdje će start biti postavljen na 1.004 m n/m, a cilj se nalazi na 811 m n/m. Postava prve vožnje bit će (zasigurno zanimljivo) djelo Ante Kostelića, a za drugu je zadužen J. Theolier iz Italije.

Ovo je 70. slalom koji se vozi na Hahnenkamm brdu, a po broju pobjeda prednjači legendarni Ingemar Stenmark koji ih je skupio čak pet. Trenutačno vodeći slalomaš svijeta, Ivica Kostelić, još uvijek čeka svoju prvu pobjedu na Ganslernu. Najbliže je bio prošle godine s osvojenim drugim mjestom. Kostelić starta treći, a glavnog konkurenta vidi u Marcelu Hirscheru s kojim ima omjer 3:3 u ovosezonskim slalomskim pobjedama.

Puno više uspjeha hrvatski skijaš ima u kombinaciji za koju se računaju vremena ostvarena u spustu i slalomu Kitzbühela. Posljednje dvije godine imao je čast biti prozvan "pravim" pobjednikom Hahnenkamma, naslovom koji ide najboljem u kombinaciji. U borbu za kombinacijske bodove Kostelić ulazi s 50. vremenom iz spusta. Nešto manji zaostatak ima Natko Zrnčić-Dim koji će sutra u utrku sa startnim brojem 78. Osim njih, nastupit će i Dalibor Šamšal sa startnim brojem 72.

Prva je vožnja slaloma na rasporedu u 10:15, a druga u 13:30, obje u prijenosu na 2. programu Hrvatske televizije.

Cjelovita startna lista slaloma u Kitzbühelu (.pdf)

48. izdanje "Zlatne lisice" koje se ove godine iznimno održava u Kranjskoj Gori sutra se nastavlja i zaključuje utrkom slaloma. Šesti je to slalom sezone za skijašice, a vozit će se na stazi Podkoren 3. Start je postavljen na 1.035 m n/m, a u cilj se ulazi točno 199 m niže. Prvu vožnja sa 62 vratiju postavlja otac i trener Veronike Zuzulove, Timotej Zuzula. Drugu će, pak, postaviti austrijski trener G. Obkircher.

Start je zakazan za 9:15, a nestrpljivo ga zasigurno čeka Marlies Schild. Austrijanka iz ovosezonskih pet slaloma ima točno toliko pobjeda, a prije pet godina kada se Zlatna lisica zadnji put održavala u Kranjskoj Gori također je pobijedila. Da li će to i u nedjelju biti tako doznat ćemo od 12:30 kada počinje druga vožnja slaloma u prijenosu stranih TV postaja.

Cjelovita startna lista slaloma u Kranjskoj Gori (.pdf)

Vaše prognoze pobjedničkih podija utrke očekujemo u sklopu Skijanje.hr kladionice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 290272
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr