NATJECANJA

»

SKIJANJE

10.03.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić

 

Ivica: "Rekao sam si, sad se nemaš što šparat!"

Nakon deset godina Ivica Kostelić je ponovno slavio u Kranjskoj Gori. Val emocija je preplavio Podkoren kada je spiker proglasio pobjednika jer i navijači su prepoznali koliko je uloženo u ovu pobjedu i što ona znači za mali hrvatski tim.

Kiša? Nema problema. Razrovana staza? Može. Slomljeno koljeno? Sitnica! Većina bi i pri samo jednoj od nabrojanih poteškoća počela tražiti alibi za loše skijanje. Ne i Ivica Kostelić. "Kišni čovjek" danas je u Kranjskoj Gori naplatio dane treninga po lošim vremenskim uvjetima. Isplatio mu se rizik skijanja s praktički slomljenim koljenom, došao je do druge pobjede u slovenskom skijalištu i to nakon deset godina.

"Ova pobjeda ima simboličku težinu, došla je deset godina poslije na za mene vrlo važnom mjestu", evocirao je uspomene Ivica. "Na ovom sam se brdu najviše utrkivao, još kao klinac sam tu skijao, vozio svoj prvi spust... Baš bih volio vidjeti vožnju iz 2003. da vidim razliku u skijanju, sigurno je ima, skijanje je strašno napredovalo."

-.-Goran Razić-.-

Nije stvar samo mjesta, pobjeda je slatka jer je konkurenciju nadvisio s jednom, praktički invalidnom nogom. "Stanje s koljenom nas prati od prosinca. Mislim si, ako je izdržalo tri mjeseca, izdržat će valjda još tjedan dana. Kad sam saznao da mi je pukao meniskus, rekao sam si: Sad se više nemaš šta šparat'! Cijela ekipa je jako emotivna, upravo zbog tih okolnosti. Oni sa mnom proživljavaju sve uspone i padove, i frustrirajuće im je kad vide da ne mogu dati sve od sebe."

Na Podkorenu je bilo teško skijati, uvjeti su bili na granici regularnosti, kiša i visoke temperature nisu poželjna kombinacija za utrke Svjetskog kupa. "Startni broj jedan je imao prednost danas. Utrka je bila teška za sve, uvjeti na granici. Srećom po mene, dosta sam trenirao u ovakvim uvjetima tako da mi ne trebaju posebne naočale", bocnuo je Ivica Marcela Hirschera koji je danas završio drugi. Austrijanac je, naime, pozornost medija izazvao svojim posebnim skijaškim naočalama u prvoj vožnji. Nosio je ventilirajući model koji poboljšava vidljivost u kišnim uvjetima.

-.-Goran Razić-.-

"Htjeo sam ovu pobjedu, vidio sam priliku nakon prve vožnje. Ipak, slalom je prevrtljiv, ne znaš do zadnjih vrata, ali kad sam ušao u cilj znao sam da imam pravo nadati se pobjedi", otkriva Ivica i zaključuje: "Veseli me da se svakog dana mogu boriti protiv samog sebe, to je motiv koji me tjera naprijed. Uživam u skijanju!"

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 11. ožujka 2013.   08:53h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj


    Bravo Majstore!
    Naravno osim svih fizćkih i fizikalnih parametara koji su jućer odlućivali još se jednom pokazalo koliki utjecaj ima "mentalni sklop" u postizanju vrhunskih rezultata.
    Bravo Majstore
  • Objavljeno: 10. ožujka 2013.   16:14h

    Član od:
    09.09.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Mali Lošinj

    Bravo profesore, moj naklon do poda!!

    Najjače mi je bilo kad je Pinturo izletio, spiker pusti na razglas Dont worry, be happy, a kamera pokaže trenere francuza kako se hvataju za glavu. Nakon toga, Ivek u krupnom planu, a na razglasu praši Simply the best... Bravo slovenci, čestitam i Tini Maze!!

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 253015
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr