18.02.2011.      

Autor: Vida Senci 

Kriza na slovenskim skijalištima

Slovenska skijališta nadaju se da će tjedan praznika povećati broj posjetitelja.

Iako ima daleko veći broj skijališta nego Hrvatska, i iako ima i dosta više snijega nego na našim skijalištima, Slovenija ovih zana bilježi 'krizu'. Naime, kako navodi slovenski portal Zurnal24.si, opća kiza odražava se i na skijalištima.

Premda je najavljeno kako će slijedećeg tjedna, zbog praznika, slovenska skijališta biti puna, glasnogovornik Sport centra Pohorje, Matija Obu, izjavio je kako se u usporedbi s prošlom godinom osjeća veliki pad u broju skijaša. Slična situacija je i u Kranjskoj Gori.

"Prema lanjskim podacima, dnevno je na skijalištu bilo između četiri i pol i pet tisuća skijaša.

No, u periodu kada nisu praznici, u usporedbi s lanjskom sezonom smo izgubili oko 60 posto posjetitelja, a samim time i financijskih prihoda"
, reći će Klaudia Gomboc iz RTC Žičnic Kranjska Gora.

Na Rogli pak dnevno ima oko 700 gostiju, no koliko ih je na skijalištu ovisi o dnevnim uvjetima. Ipak, glasnogovornica Unitur Rogle, Mihaela Solar, nada se kako će u slijedećem tjednu Roglu posjetiti veći broj skijaša. Naime, za vrijeme praznika, na Rogli će biti održane brojne manifestacije u organizaciji nekoliko televizijskih i radio postaja, između ostaloga i Red Bull 4 Cross.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 221601
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr