09.03.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: B. Raich, Zoom Agence 

Kvitfjell, SK (m) - Raich prvi, Svindalu Globus

Benjamin Raich slavio je na današnjoj superkombinaciji FIS Svjetskog kupa za skijaše u Kvitfjellu. Aksel Lund Svindal s trećim mjestom uzima mali Kristalni superkombinacijski globus, Ivica Kostelić danas u konačnici četvrti.

Nakon sjajnog nastupa na superkombinacijskom spustu, Benjamin Raich (AUT) potvrdio je ulogu glavnog favorita i odličnom slalomskom vožnjom na današnjoj superkombinaciji u norveškom Kvitfjellu.

U konačnici je prvim vremenom slaloma na utrci slavio vremenom 2:21.22, uz uvjerljivih sekundu i 41 stotinku sekunde prednosti u odnosu na Silvana Zurbriggena (SUI) te sekundu i 56 stotinki sekunde prednosti u odnosu na trećeplasiranog Aksel Lund Svindala (NOR).

Ivici Kosteliću drugo najbolje slalomsko vrijeme danas u završnici nije bilo dostatno za više od konačnog odličnog četvrtog mjesta (+ 1.74), a "kobnim" u borbi za eventualni još viši plasman iznova se pokazao spust.

Sa zarađenih 50 bodova Ivica je ostao i trećim u ukupnom poretku superkombinacije, uz samo dva boda zaostatka za danas devetim Marc Berthodom (SUI), dok prvi mali superkombinacijski Kristalni globus u muškoj konkurenciji ikada odlazi Akselu Lundu Svindalu.

Za Ivicu je ovo odličan superkombinacijski konačni rezultat u ovoj sezoni, osobito uzme li se u obzir da je nastupio na tri od ovosezonske četiri superkombinacije, propustivši prvu u Beaver Creeku (USA).

Natko Zrnčić-Dim današnju je superkombinaciju okončao na 29. mjestu, sa 6 sekundi i 30 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika, što mu je donijelo 2 boda.

U ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa Benjamin Raich svoju je prednost u odnosu na Aksel Lund Svindala sada povećao za novih 40 bodova.

Konačni poredak prvih 10 natjecatelja danas:

1. RAICH BENJAMIN (AUT) 2:21.22
2. ZURBRIGGEN Silvan (SUI) + 1.41
3. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 1.56
4. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 1.74

5. FILL Peter (ITA) + 1.92
6. SCHEIBER Mario (AUT) + 2.26
7. OLSSON Hans (SWE) + 2.53
8. BOURGEAT Pierrick (FRA) + 2.88
9. BERTHOD Marc (SUI) + 3.08
10. DEFAGO Didier (SUI) + 3.14
...
29. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 6.30

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 166106
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr