02.12.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Lake Louise S (ž): Neprikosnovena Vonn

Prvi spust sezone pripao Lindsey Vonn, no utrku su obilježile skijašice čije vrijeme tek dolazi.

Osvajačica prošlosezonskog kristalnog globusa u spustu nastavila je tamo gdje je stala. Lindsey Vonn je slavila u prvoj utrci spusta ove sezone za skijašice voženoj u Lake Louiseu.

Amerikanka je dokazala da ima "čistu glavu", ostavila je privatne probleme u startnoj kućici i sjurila se Mens Olympic/East Summit stazom. Najbolje vrijeme prije nje je ostvarila Dominique Gisin, no Švicarka nije mogla protiv silovite vožnje Vonn čija je prednost rasla od jedne sekunde na prvom mjerenju do više od dvije sekunde po prolasku ciljem. Lindsey Vonn je ubrzavala i pri dnu staze, gdje su konkurentice u pravilu gomilale vremenske zaostatke. Sjajna vožnja Vonn koja se ovim uspjehom probila na drugo mjesto ukupnog poretka u Svjetskom kupu.

Zanimljivije su se stvari ipak odvijale iza leđa Amerikanke. Utrka je bila posebna po činjenici da su danas čak četiri mlade skijašice debitirale u "top 10" društvu na jednoj utrci Svjetskog kupa. Najviše razloga za zadovoljstvo ima Tina Weirather koja se sa startnim brojem 40 probila sve do druge stepenice podija i potisnula spomenutu Gisin na treće mjesto. Ne treba ni spominjati da je za Weirather ovo prvi podij u karijeri. Sjajne su bile i Mariella Voglreiter (peta) iz Austrije i Ilka Štuhec (šesta) iz Slovenije, dok je osma završila Alice McKennis pokazavši da iza Vonn i Julie Mancuso (danas 16.) stasa jedna nova generacija perspektivnih američkih skijašica.

Valja istaknuti i četvrto mjesto Viktorie Rebensburg kojoj prija sjevernoamerička klima (već pobjeda na veleslalomu Aspena). A bogat bodovni 'ulov' omogućio joj je zadržavanje na prvom mjestu u ukupnom poretku.

U Lake Louiseu je sutra na rasporedu još jedan spust za skijašice.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. VONN Lindsey (USA) 1:53.19
2. WEIRATHER Tina (LIE) +1.95
3. GISIN Dominique (SUI) +2.06
4. REBENSBURG Viktoria (GER) +2.10
5. VOGLREITER Mariella (AUT) +2.36
6. ŠTUHEC Ilka (SLO) +2.38
6. RECCHIA Lucia (ITA) +2.38
8. McKENNIS Alice (USA) +2.41
9. HOEFL-RIESCH Maria (GER) +2.47
10. AUFDENBLATTEN Fraenzi (SUI) +2.53

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 300466
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr