04.12.2011.      

Autor: Goran Razić 

Lake Louise S (ž): Vonn ponovo u nezaustavljivoj seriji

To je ona forma kakvu je Vonn priželjkivala, te kakvu je već nekoliko puta do sada imala kada je serijom pobjeda u brzim disciplinama tjerala strah u kosti protivnicama. Ovoga puta prednost nad drugoplasiranom je bila ipak nešto skromnija.

Nakon spustaških prednosti od nešto više od sekunde i pol te nešto manje od dvije sekunde, koliko je imala u jučerašnjoj utrci, Lindsey Vonn je u današnjem prvom ovosezonskom superveleslalomu ostvarila i svoju treću ovosezonsku pobjedu i to ispred Austrijanke Anne Fenninger, koja je imala svega 19 stotinki sporije vrijeme od Amerikanke. 

Na treće mjesto plasirala se, na veselje domaćih navijača, Amerikanka Julia Mancuso, čime je ponovila prošlosezonski rezultat. 

Odlične vožnje još su imale Švicarka Lara Gut, koja je kasnila 84 stotinke za Vonn, te Maria Höfl-Riesch, koja je kasnila 89 stotinki za pobjednicom. 

Unutar najboljih 10 skijašica, izuzev drugoplasirane Fenninger, tek je osmo i deveto mjesto pripalo  austrijskim spustašicama, odnosno superveleslalomašicama. Sa zaostacima uvjerljivo većim od sekunde utrku su završile Elisabeth Görgl i Andrea Fischbacher (+1.29 i +1.38 sekundi).

No odmora nema puno, samo dva dana. Već u srijedu na rasporedu je i drugi superveleslalom sezone u Beaver Creeku. Hoće li Vonn ugrabiti i četvrtu pobjedu u nepunih 6 dana? Odgovor ćemo dobiti vrlo brzo. No jedno je sigurno; uz najavu tolike dominacije Vonn u brzim disciplinama te Schild u slalomu, ova sezona mogla bi se riješiti vrlo brzo. Stoga Riesch, Rebensburg i društvo, primite se posla i uhvatite nedohvatljive.  

Konačan poredak najboljih 10 skijašica:

1. VONN Lindsey (USA) 1:20.21
2. FENNINGER Anna (AUT) +0.19
3. MANCUSO Julia (USA) +0.71
4. GUT Lara (SUI) +0.84
5. HÖFL-RIESCH Maria (GER) +0.89
6. SCHNARF Johanna (ITA) +1.20
7. LINDELL-VIKARBY Jessica (SWE) +1.21
8. GÖRGL Elisabeth (AUT) +1.29
9. FISCHBACHER Andrea (AUT) +1.38
10. FANCHINI Elena (ITA) +1.50 

Rezultati, analiza nakon utrke (.pdf dokument) 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 299443
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr