15.02.2010.      

Autor: Elinka Barišić 

Lavina ponovo kobna u Sloveniji

Ista priča ponavlja se iz vikenda u vikend. I ovog je puta lavina odnjela život na slovenskom skijalištu

Goran Vukelić-.--.-lavina upozorenjeNakon smrti skijaša na Krvavcu i Vogelu, i ovaj vikend jedno je slovensko skijalište zabilježilo gotovo identičan incident.

Kako je izvijestila PU Kranj u subotu 13. veljače se oko 11 sati 34-godišnjak iz okolice Tržiča uputio pješke prema vrhu žičare na skijalištu Zelenica. Iako je skijanje na tom dijelu bilo strogo zabranjeno upravo radi velike opasnosti od lavine te je zabrana jasno bila istaknuta znakovima i staza zatvorena dvjema plastičnim mrežama, snowboarder se ipak odlučio na spust.

Nakon što je uspio doći do "Spodnjega plota" s vrha Triangel se odlomila lavina širine približno 50m te ga je zahvatila i povukla dalje prema dnu skijališta.

U traženju je sudjelovalo više od 70 pripadnika gorske službe spašavanja, uključujući i potražne pse, a unesrećeni je pronađen već mrtav tek u 14:50.

Ovo je već četvrti smrtni slučaj od lavina ove sezone u Sloveniji, od čega su se tri dogodila na skijalištima, no na područjima van uređenih staza, dok je na Prisanku od lavine stradao alpinist. Kako prenosi slovensko Delo u 15-godišnjoj statistici Gorske službe spašavanja Slovenije  prosječno od lavina pogine dvoje ljudi godišnje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 314068
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr