14.03.2007.      

Autor: Tomislav MatošinPhoto: naslovna: D. Cuche (Zoom Agence) desno: staza Silvano Beltrametti  

Lenzerheide, S (m) - startna lista

Donosimo vam startnu listu za posljednju utrku spusta u sezoni.

Završnicu Svjetskog kupa u Švicarskom Lenzerheideu otvaraju skijaši utrkom spusta koja će se održati na stazi Silvano Beltrametti. Start posljednjeg ovosezonskog spusta bit će postavljen na 2257 mnm dok će skijaši u cilj ulaziti na 1530 mnm. Ukupna duljina staze je 2553 m, uz vertikalni pad od 727 m. 34 vrata, ispred FIS-a, na stazu će postaviti, već nam dobro poznati, H. Schmalzl. Obzirom na pravila koja određuju koji natjecatelji smiju nastupiti na završnici, za utrku je prijavljeno 30 skijaša.

Iako je Didier Cuche već sakupio nedostižnu prednost u borbi za mali Kristalni globus sigurno mu neće nedostajati motiva da kvalitetno odradi svoj nastup. Osim što će se htjeti dokazati pred svojom publikom, jedan je od konkurenata i za veliki Kristalni globus. Cuche, koji je mnoštvo bodova sakupio u brzim disciplinama, ima priliku sustići vodećeg u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Austrijanca Benjamina Raicha. Raich, koji je jači u tehničkim disciplinama, ima 92 boda prednosti ispred Cuchea te 103 boda ispred još jednog kandidata za veliki Globus, Norvežanina Aksel Lund Svindala. Svindal bi i na ovoj utrci trebao osvojiti ponešto bodova ali ipak se od njega najviše očekuje u utrkama veleslaloma i superveleslaloma.

Budući da se u završnici voze sve četiri discipline koje jednom natjecatelju mogu donijeti 400 bodova, teoretske šanse za osvajanje velikog Kristalnog globusa imaju i Bode Miller (USA), Peter Fill (ITA) te Mario Matt (AUT). Matt ionako ne nastupa u brzim disciplinama, a obzirom na veliki bodovni zaostatak ostale dvojice (više od 300 bodova), nerealno je za očekivati da bi mogli tako nešto ostvariti.

Dodatnu zanimljivost utrci dat će i borba za drugo mjesto konačnog poretka u spustu na kojem se trenutno nalazi Marco Buechel (LIE) s 439 bodova, dok Erik Guay (CAN), Peter Fill (ITA), Michael Walchhofer (AUT) i Andrej Jerman (SLO) za njim zaostaju do 100 bodova te s(p)retnim spletom okolnosti bilo koji može završiti sezonu na drugom mjestu.

Utrka počinje u 9:30 sati, a prijenos možete gledati na inozemnim TV postajama (Eurosport, SLO 2, ÖRF 1):

Startna lista svih natjecatelja:


1. FEUZ Beat (SUI)
2. ALBRECHT Daniel (SUI)
3. LIGETY Ted (USA)
4. RAICH Benjamin (AUT)
5. ZURBRIGGEN Silvan (SUI)
6. BERTRAND Yannick (FRA)
7. SULLIVAN Marco (USA)
8. MAIER Hermann (AUT)
9. SULZENBACHER Kurt (ITA)
10. KROELL Klaus (AUT)
11. BUDER Andreas (AUT)
12. STAUDACHER Patrick (ITA)
13. GRUBER Christoph (AUT)
14. GRUGGER Hans (AUT)
15. DEFAGO Didier (SUI)
16. HOFFMANN Ambrosi (SUI)
17. KERNEN Bruno (SUI)
18. STROBL Fritz (AUT)
19. SVINDAL Aksel Lund (NOR)
20. DALCIN Pierre-Emmanuel (FRA)
21. NYMAN Steven (USA)
22. OSBORNE-PARADIS Manuel (CAN)
23. SCHEIBER Mario (AUT)
24. MILLER Bode (USA)
25. JERMAN Andrej (SLO)
26. WALCHHOFER Michael (AUT)
27. FILL Peter (ITA)
28. GUAY Erik (CAN)
29. BUECHEL Marco (LIE)
30. CUCHE Didier (SUI)

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 116331
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr