NATJECANJA

»

SKIJANJE

15.03.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: FIS Alpine

 

Lenzerheide SL (ž): Shiffrin zaokružila sezonu

Posljednji slalom sezone pripao najboljoj slalomašici sezone Mikaeli Shiffrin.

U Lenzerheideu je danas odskijan i posljednji slalom sezone za skijašice. Iako lišen rezultatske neizvjesnosti budući da je Mikaela Shiffrin već ranije osigurala slalomski globus, bio je zanimljiv kao demonstracija moći i šlag na tortu odlične sezone mlade Amerikanke.

Shiffrin je došla do svoje pete slalomske pobjede ove sezone, osvojeni globus joj je drugi zaredom, a u Sočiju je osvojila i zlatnu slalomsku medalju. Tome treba pridodati i prošle godine osvojenu zlatnu medalju u slalomu na Svjetskom prvenstvu. Sve to sa samo 19 godina koje je napunila prije dva dana. Tome, kao najavu sjajne natjecateljske karijere koja je pred njom, treba dodati i dva ovosezonska plasmana na veleslalomski podij. Sva je prilika da u Shiffrin gledamo legitimnu nasljednicu megauspješne Lindsey Vonn i skijašicu koja će se vrlo brzo s Annom Fenninger, Tinom Weirather i Larom Gut uključiti u borbu i za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu.

Drugo mjesto je danas (po deveti put u karijeri!) osvojila Frida Hansdotter, dok je korak iza nje završila razvlašćena slalomska kraljica Marlies Schild. Identičan poredak bilježimo i na kraju slalomskih natjecanja u sezoni 2013/14.

Skijašicama je još sutra preostala utrka veleslaloma gdje će Jessica Lindell-Vikarby braniti tanku prednost pred Annom Fenninger.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. SHIFFRIN Mikaela (USA) 2:04.54
2. HANSDOTTER Frida (SWE) +1.44
3. SCHILD Marlies (AUT) +1.66
4. ZETTEL Kathrin (AUT)) +1.68
5. HOLDENER Wendy (SUI) +1.70
6. HOSP Nicole (AUT) 2.11
7. STRACHOVA Sarka (CZE) +2.32
8. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) +2.81
9. COSTAZZA Chiara (ITA) +3.08
10. GAGNON Marie-Michele (CAN) +3.19

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223921
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr