17.03.2007.      

Autor: Goran RazićPhoto: Mario Matt, Zoom agence 

Lenzerheide, SL (m) - startna lista

Posljednji dan završnice Svjetskog kupa, ujedno i posljednji dan ovogodišnje serije natjecanja, donosi nam utrke muškog slaloma i ženskog veleslaloma. Pogledajmo što nas očekuje u sutrašnjem slalomu.

S velikih 97 bodova prednosti ispred današnjeg veleslalomskog tragičara Benjamina Raicha, Norvežanin Aksel Lund Svindal s jednom nogom je već kročio na najvišu stepenicu postolja te je spreman preuzeti veliki Kristalni globus. No kako nas je praksa do sada učila, i najsigurniji su znali pokleknuli u ključnom momentu. Upravo na tu kartu sutra će igrati Benjamin Raich, kojemu sutra igra isključivo pobjeda. No niti to mu neće biti dovoljno završi li Svindal na nekom od prvih 15 mjesta koja donose bodove.

Što se slalomskog poretka pak tiče, Mario Matt s 520 bodova, te njegov sunarodnjak Benjamin Raich u prvom su planu. Dijeli ih malih 15 bodova te će rasplet biti iznimno zanimljiv. Osim spomenutog dvojca, jedini koji im eventualno može poremetiti račune je beskompromisni Šveđanin Jens Byggmark, no koji ipak zaostaje velikih 75 bodova za Mattom.

Ivica Kostelić startat će s 20. mjesta. Utrka se vozi na istoj stazi kao i cijelo natjecanje – Silvano Beltrametti, sa startom na 1725 mnv i ciljem na 1530 mnv. Prvu vožnju, s ukupno 57 vrata, postavit će Amerikanac G. Needell, a drugu Talijan C. Ravetto. Prijenos utrke najavljen je u programu Nove TV, a prva vožnja počinje u 09 h, dok drugu možete pogledati u 11:30 h.

Startna lista skijaša:

1. BERTHOD Marc (SUI)
2. JANYK Michael (CAN)
3. BYGGMARK Jens (SWE)
4. LARSSON Markus (SWE)
5. MOELGG Manfred (ITA)
6. MATT Mario (AUT)
7. RAICH Benjamin (AUT)
8. DEVILLE Cristian (ITA)
9. PRANGER Manfred (AUT)
10. GRANGE Jean-Baptiste (FRA)
11. GRANDI Thomas (CAN)
12. MYHRER Andre (SWE)
13. ZURBRIGGEN Silvan (SUI)
14. LIGETY Ted (USA)
15. PALANDER Kalle (FIN)
16. SVINDAL Aksel Lund (NOR)
17. MILLER Bode (USA)
18. DEFAGO Didier (SUI)
19. GINI Marc (SUI)
20. KOSTELIĆ Ivica (CRO)
21. ALBRECHT Daniel (SUI)
22. SASAKI Akira (JPN)
23. HERBST Reinfried (AUT)
24. HANSSON Martin (SWE)
25. LIZEROUX Julien (FRA)
26. FILL Peter (ITA)
27. SKUBE Matic (SLO)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 244032
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr