15.11.2009.      

Autor: Matija KraljPhoto: Pobjednički trio (naslovna), Ivica Kostelić, Reinfried Herbst (tekst); Levi 2009.  

Levi, SL (m): Reinfried Herbst 1., Ivica sjajan 2.!

Reinfried Herbst iz Austrije pobjednik je prvog slaloma nove sezone FIS Svjetskog kupa u finskom Leviju. Ivica Kostelić fenomenalan drugi!

Ivica Kostelić fenomenalnim drugim mjestom otvorio je novu slalomsku sezonu FIS Svjetskog kupa!

-.--.-Šestim vremenom prve vožnje i četvrtim vremenom druge slalomske vožnje, Ivica je vrijeme zaustavio na 1:50.07. A jedini koji je tom vremenu danas bio spreman parirati bio je Austrijanac Reinfried Herbst. I više nego zasluženi pobjednik ovogodišnjeg izdanja Levija, uz konačnih 28 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Ivicu Kostelića. Od čega je 21 stotinka sekunde prednosti za Herbsta zarađena u drugoj slalomskoj vožnji. Vožnji koju je i Ivica Kostelić odvezao uistinu na svom vrhunskom nivou, "profesorski".

Treće mjesto na podiju Levija, unatoč većoj pogrešci u drugom dijelu druge slalomske vožnje, osigurao je Francuz Jean-Baptiste Grange, uz daljnjih 25 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Ivicu. Dok je vodeći nakon prve vožnje, Šveđanin Andre Myhrer, svoje najbrže vrijeme prve vožnje uspio u konačnici pretvoriti tek u završno 11. mjesto na utrci.

Drugim mjestom u Leviju, nakon 12. mjesta na uvodnom veleslalomu u Soeldenu, Ivica Kostelić nakon druge je utrke preuzeo i vodstvo u ukupnom poretku FIS Svjetskog kupa! Te će put Sjeverne Amerike s već zarađena 102 boda. Dakle, s dva boda više u odnosu na 100-tke Didier Cuchea (pobjednik Soeldena) i Reinfrieda Herbsta (pobjednik Levija).

-.--.-


Natko Zrnčić-Dim i Dalibor Šamšal nisu danas uspjeli izboriti plasman u drugu slalomsku vožnju Levija. Natko je bio vremenski blizu, i više nego što to kazuje njegovo završno 38. mjesto prve vožnje, dok Dalibor nije uspio završiti svoj nastup u prvoj slalomskoj vožnji.

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. HERBST Reinfried (AUT) 1:49.79
2. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 0.28
3. GRANGE Jean-Baptiste (FRA) + 0.53

4. HARGIN Mattias (SWE) + 0.55
5. LIZEROUX Julien (FRA) + 0.91
6. RAICH Benjamin (AUT) + 0.98
6. MYHRE Lars Elton (NOR) + 0.98
8. ROCCA Giorgio (ITA) + 1.06
9. PRANGER Manfred (AUT) + 1.19
10. GINI Marc (SUI) + 1.31
---
38. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 2.35 (nakon 1. vožnje)
ŠAMŠAL Dalibor (CRO) - nije završio nastup u 1. vožnji

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 280167
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr