28.12.2007.      

Autor: Matija KraljPhoto: D. Karbon, arhiva Zoom Agence  

Lienz, VSL (ž) - Karbon tri od tri!

Talijanka Denise Karbon odnijela je pobjedu i na trećem od dosadašnja ovosezonska tri veleslaloma FIS Svjetskog kupa skijašica. Ana Jelušić prvu je vožnju okončala na 55. mjestu.

Zapanjujuća je uistinu lakoća kojom u ovoj sezoni Taljanka Denise Karbon stiže do svojih veleslalomskih pobjeda! U za mnoge bazičnoj skijaškoj disciplini, veleslalomu, cijeloj konkurenciji Karbon je ove sezone nedostižna, a da je tomu uistinu tako, i da je za takve zaključke već definitivno stiglo vrijeme, Talijanka je dokazala i danas.

I to prvim mjestom nakon prve vožnje, te uvjerljivom konačnom pobjedom, uz čak sekundu i 28 stotinki sekunde prednosti u odnosu na drugoplasiranu Juliu Mancuso (USA)!

Konačnu potvrdu trenutne sjajne veleslalomske forme Talijanki na današnjoj utrci donijelo je i sjajno treće mjesto Nicole Gius. A austrijsku "čast domaćina" koliko toliko spasiti je plasmanom na završno četvrto mjesto uspjela Elisabeth Görgl.

Marlies Schild i Nicole Hosp danas su se zadovoljiti morale 24., odnosno 16. mjestom, a solidan posao u drugoj vožnji odradila je Šveđanka Anja Pärson, 17. mjesto nakon prve vožnje pretvorivši u konačno ipak dosta bolje deveto.

Najružniji trenutak utrke vidjeli smo u prvoj vožnji, kada je sa staze uslijed pogreške koja je za posljedicu imala kontakt između lijeve i desne skije, probivši zaštitnu ogradu, izletjela Resi Stiegler (USA). Nakon gotovo polusatnog prekida utrke, Stiegler je vozilom hitne pomoći prebačena u lokalnu bolnicu. A prema prvim dostupnim informacijama, pri padu je za simpatičnu Amerikanku došlo do loma podlaktice lijeve ruke, loma cjevanice desne noge, kao i određenog oštećenja ligamenata koljena.

Na današnjem veleslalomu u Lienzu hrvatsko skijanje svoju je jedinu predstavnicu imalo u Ani Jelušić. Ana je svoj nastup u prvoj vožnji, sa startnim brojem 65, okončala na završnom 55. mjestu, uz 3 sekunde i 55 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na vodeću Denise Karbon.

Sutra u Lienzu skijašice voze slalom, uz nastupe triju hrvatskih predstavnica - Ane Jelušić, Nike Fleiss i Sofije Novoselić.

Konačni poredak prvih 10 skijašica danas:

1.) KARBON Denise (ITA) 2:02.73
2.) MANCUSO Julia (USA)  + 1.28
3.) GIUS Nicole (ITA) + 1.62
4.) GÖRGL Elisabeth (AUT) + 1.73
5.) HÖLZL Kathrin (GER) + 2.09
6.) POUTIAINEN Tanja (FIN) + 2.35
7.) MÖLGG Manuela (ITA) + 2.38
8.) PIETILÄ-HOLMNER Maria (SWE) + 2.39
9.) PÄRSON Anja (SWE) + 2.41
10.) ALFIERI Camilla (ITA) + 2.49
...
55.) JELUŠIĆ Ana (CRO) + 3.55 (nakon prve vožnje)

 

 

 

 

Vezani dokumenti:

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 176964
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr