18.02.2011.      

Autor: Željko IvnikPhoto: Bojan Koprivica  

Ligety: "Bez pritiska do svjetske titule"

Završetak natjecateljskog dana u Garmisch Partenkirchenu samo ide u prilog tezi da slučajnosti u životu ne postoje. Osim što voli njemačko pivo i kobasice frankfurter, Ted Ligety čest je i rado viđen gost u Garmischu.

Jedan od njegovih najboljih prijatelja i sparing partnera upravo je Nijemac Felix Neureuther. Stoga i ne čudi podatak da je treće mjesto u sklopu veleslalomske utrke FIS Svjetskog kupa  održane u prosincu prošle godine na Kandahar stazi, danas čarobnim poljupcem skija pretvorio u svjetsko zlato.

"Ova je sezona za mene odlična. Osim što sam ostao pošteđen od ozljeda nije bilo nikakvih rezultatskih pritisaka. U potpunosti sam sazrio i fizički sam iznimno spreman. To je očito presudno jer sam na skijama neopterećen. Svjetsko prvenstvo nema rezultatsku težinu poput Olimpijskih igara gdje sam primjerice rezultatski podbacio (Whistler op.a.), ali u ovome trenutku meni je po važnosti stepenicu iznad Svjetskog kupa. Iznimno sam sretan i ponosan zbog današnje medalje", poručio je na konferenciji za novinare Ligety.

-.-Bojan Koprivica-.-

"Skijaš sam bogatog iskustva i dobar sam u procijeni kako se spremiti za pojedinu utrku", obrazložio je svoje drugo mjesto današnjeg veleslaloma Francuz Cyprien Richard.

"Veleslalom je izazovna igra gdje dvadesetak natjecatelja može pobijediti u svakome trenutku.U sportu sam od djetinjstva i biti na postolju u Garmischu daje mi poticaj da unatoč godinama (32. godine) predano te uz puno borbe nastavim i dalje".

Izostanak austrijskih skijaških uzdanica sa Svjetskog prvenstva uzrokovan ozljedama, danas je iskoristio Philipp Schoerghofer.

-.-Goran Razić-.-

"Do sada sam u sportskoj karijeri u dva navrata bio na postolju. Ovog mjeseca u Hinterstoderu i prošle sezone upravo u Garmischu. Volim staze nalik ovoj, neravne i tvrde kada su uvjeti idealni što danas nije bio slučaj. No snašao sam se, odvozio sam borbeno i na granici ispadanja. Rezultat znate, presretan sam", nije skrivao zadovoljstvo Schoerghofer.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 367812
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr