NATJECANJA

»

SKIJANJE

07.08.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Innerhofera muče leđa, Neureuthera skočni zglob

Christof Innerhofer u sada već kroničnim problemima s leđima, Felix Neureuther tek s kašnjenjem na Novi Zeland.

Zdravstveni problemi uoči olimpijske sezone 2013/14. ovih su dana realnost za dvojicu skijaša koji su, svaki na svoj način, vrhunskim rezultatima obilježili i skijašku sezonu 2012/13.

Spustaški pobjednik spusteva Svjetskog kupa u Beaver Creeku, Wengenu i Garmisch-Partenkirchenu, sjajni 28-ogodišnji Christof Innerhofer, sve više je prisiljen prekidati trening-cikluse zbog kroničnih problema s leđima. Najnoviji prekid uslijedio je na skijaškom treningu s ostatkom talijanske reprezentacije u Cerviniji, a za talijanskog skijaša sada slijedi odlazak put Bavarske i novi blok rehabilitacijskog rada na bolnim leđima.

Prošlosezonski pobjednik slaloma Svjetskog kupa u Wengenu i Lenzerheideu te slalomski srebrni sa SP-a u Schladmingu, Innerhoferov vršnjak Felix Neureuther, po završetku sezone bio se prisiljen podvrgnuti operativnom "čišćenju" lijevog skočnog zgloba.

-.-Goran Razić-.-

Iako se rutinska operacija (barem još) nije sad baš nešto izrazito dramatično zakomplicirala, proces oporavka za iskusnog Nijemca ipak teče nešto sporije od očekivanog. Tek ovih dana Neureuther bi, ali uz pomoć posebne zaštite za problematični skočni zglob, prvi puta trebao na skijama na europski ledenjački snijeg. A gotovo je sasvim sigurno da će izgubiti i još određeni broj dana punih predsezonskih treninga na snijegu, budući da bi se ostatku njemačkih reprezentativaca, na snijegu Novog Zelanda, trebao priključiti sa zakašnjenjem.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 213774
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr