30.01.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

Marcel Hirscher: "Bez rizika nema zabave"

Izjave pobjedničkog trija veleslaloma u Kranjskoj Gori.

Nije uspio Ted Ligety u četvrtoj uzastopnoj veleslalomskoj utrci u Kranjskoj Gori doći do četvrte pobjede. Ostao je na tri uzastopne, a danas se morao zadovoljiti "samo" trećim mjestom.

-.--.-ligety

"Čak bih rekao da mi ovo treće mjesto i odgovara", kazao je Ligety (slika gore) po okončanju utrke. "Na neki će način u meni ostaviti više motiva i želje za naredne utrke, pogotovo na Zimskim olimpijskim igrama. Ne želim se 'umisliti' da sam toliko dobar da me nitko ne može pobijediti. Zadovoljan sam svojim skijanjem danas, a Hirscher je uspio pobijediti zahvaljujući sjajno odskijanoj završnoj strmini. Ja sam već pred kraj osjetio umor u nogama od dvije utrke u dva dana i zato ne očekujem puno od sutrašnjeg slaloma. Jedan plasman u 'top 10' bi bio sjajan."

I Kjetilu Jansrudu (slika dolje) očigledno odgovara staza na Podkorenu. Jučer treći, danas drugi, šteta što se sutra ne vozi još jedan veleslalom. U prvoj je vožnji Norvežanin čak i vodio. "Volim biti lovljen, više mi odgovara kad sam na vodećoj poziciji. No, danas nisam uspio zadržati prednost do kraja druge vožnje, zaostatak se nakupio na posljednjoj strmini. Odgovara mi vrsta snijega na kojoj smo skijali, svjež i mekan. Ne volim tvrde i ledene staze, ipak je ovo skijanje, a ne klizanje."

-.--.-kjetil jansrud

Jučerašnji se pobjednički podij danas samo "izrotirao". Marcel Hirscher (naslovna, na podiju) je danas ugrabio pobjedu koja mu je jučer pobjegla za 34 stotinke sekunde. "Imao sam peto vrijeme prve vožnje i u drugoj sam odlučio ne kalkulirati i čuvati bodove, već napasti. Rizik se isplatio, no bez rizika nema ni zabave", odisao je srećom Austrijanac koji u sebi nosi i nizozemske krvi, po majčinoj strani. "Budući da sam prilično lagan, moram se više bacati na glavu nego ostali momci. Želja mi je nastaviti s dobrim vožnjama u slalomu, a planiramo polako početi ostvarivati iskorak u brzim disciplinama. Zadovoljan sam sa svojom skijaškom tehnikom i mislim da imam dobre šanse u budućnosti ponoviti ovakve uspjehe."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 304720
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr