NATJECANJA

»

SKIJANJE

09.03.2013.      

Autori: Matija Kralj, Goran Vukelić

Foto: Goran Razić

 

Kranjska Gora, VSL (m): Ligety bez greške

Ted Ligety (USA) u potpunosti je opravdao ulogu favorita te pobjedom na današnjem veleslalomu Svjetskog kupa osigurao mali Kristalni globus u disciplini jednu utrku prije kraja. Ivica Kostelić danas 15., Filip Zubčić bez druge vožnje.

Po treći puta u posljednje četiri sezone te ukupno po četvrti puta u karijeri Ted Ligety na završnici u Lenzerheideu (SUI) visoko će u zrak podignuti mali Kristalni globus veleslalomskog pobjednika Svjetskog kupa. A do ovog uspjeha Amerikanac je u veleslalomskoj sezoni iz snova stigao i svojom petom pobjedom u karijeri na veleslalomu "Pokala Vitranc" u Kranjskoj Gori (SLO).

-.-Goran Razić-.-

Vodstvo u utrci Ligety je preuzeo već nakon prve vožnje. Odskijavši tada ujutro sa startnim brojem 3 vrijeme 1:22.16. Vrijeme 0.20 sek. brže u odnosu na ono Alexisa Pinturaulta (FRA) na drugoj poziciji, 0.22 sek. brže u odnosu na trećeg Felixa Neureuthera (GER), 0.60 sek. brže od Marcela Hirschera (AUT) na četvrtoj te 0.99 sek. brže u odnosu na Aksela Lund Svindala (NOR) na petoj poziciji.

Završnica druge vožnje ponudila je tada rasplet u kojem se Marcel Hirscher u vrlo zahtjevnim uvjetima poprilično "načete" staze probija šestim vremenom druge vožnje sve do završne druge pozicije na utrci.

-.-Goran Razić-.-

Svindal u odnosu na prvu vožnju gubi jednu poziciju i ostaje danas šesti.

-.-Goran Razić-.-

A Pinturault i Neureuther smještaju se tek 20. odnosno 21. (!) vremenom druge vožnje iza Hirschera na treću i četvrtu poziciju. 13. vrijeme druge vožnje 1:13.27 Tedu Ligetyju ostaje dostatno za ukupnih 2:35.43 te zbrojenih 0.45 sek. prednosti u odnosu na Hirschera. I nedostižnih 125 bodova prednosti u odnosu na Austrijanca uoči posljednje utrke u veleslalomskom poretku Svjetskog kupa.

Ivica Kostelić u utrku je krenuo sa startnim brojem 16. Pa potom prvu vožnju i završio na 16. poziciji uz 2.41 sek. sporije vrijeme u odnosu na Ligetyja. Nešto povoljnija situacija sa startnim brojem u drugoj vožnji u odnosu na one najbrže iz prve vožnje Ivici potom donosi u drugoj vožnji prolazak ciljem na provizornoj 4. poziciji  uz još 15 skijaša na startu, no i uz završno 10. vrijeme druge vožnje. A konačni rasplet utrke donosi mu rezultat točno na razini većine ovosezonskih veleslalomskih nastupa - plasman na završno 15. mjesto utrke uz 2.34 sek. zbrojenog zaostatka u odnosu na pobjednika iz SAD-a.

-.-Goran Razić-.-

Drugi hrvatski predstavnik na utrci, Filip Zubčić, s visokim startnim brojem 60 prvu je vožnju završio na 50. poziciji uz 7.57 sek. zaoiostatka u odnosu na najbrže vrijeme.

"Bilo je dobro, ali između prvog i drugog prolaza sam previše zaostao. Tu dolje (na zadnjoj prelomnici) sam napravio grešku i otuda zaostatak. 'Umro' sam tu dolje, nisam više imao snage i zbog toga sam pogriješio. Inače, staza nije bila tako loša, mislio sam da će i lošije izgledati", izjavio je nakon utrke kratko Filip.

-.-Goran Razić-.-

Uoči sutrašnjeg slaloma Kranjske Gore u ukupnom poretku Svjetskog kupa Marcel Hirscher sada ima 69 bodova prednosti u odnosu na Svindala, dok je Ivica Kostelić sa 16 osvojenih bodova na petoj poziciji zadržao 10 bodova prednosti u odnosu na šestoplasiranog Pinturaulta.

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. LIGETY Ted (USA) 2:35.43
2. HIRSCHER Marcel (AUT) + 0.45
3. PINTURAULT Alexis (FRA) + 0.77
4. NEUREUTHER Felix (GER) + 0.81
5. FANARA Thomas (FRA) + 1.22
6. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 1.30
7. RAICH Benjamin (AUT) + 1.77
8. SCHÖRGHOFER Philipp (AUT) + 1.99
9. NÖSIG Christoph (AUT) + 2.08
10. DEFAGO Didier (SUI) + 2.10
...
15. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 2.34
50. ZUBČIĆ Filip (CRO) + 7.57 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 316648
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr