10.03.2012.      

Autor i foto: Goran Razić

 

Ligety: "Šanse za Globus: 60% Hirscher, 39% Feuz i 1% Kostelić"

Nakon uvjerljive pobjede Teda Ligetyja bilo je zanimljivo čuti razmišljanja uoči samog kraja ovogodišnje sezone Svjetskog skijaškog kupa. Iako je borba za mali Globus još uvijek otvorena, Ligety više ne gaji nade u osvajanje veleslalomskog odličja.

"Već prije današnje utrke sam znao da ću danas biti ili 'DNF' ili pobjednik. Na moju sreću ostvarilo se ovo drugo. Prvu vožnju sam odvezao nevjerojatno dobro, a glavni razlog takve vožnje leži u nakupljenom nezadovoljstvu zbog prethodnih lošijih veleslalomskih izvedbi. U prvoj vožnji sam skijao zaista ludo i vjerojatno najbrže što mogu", razmišljanja je bio Ligety nakon današnje pobjede te je dodao kako će biti jako teško prestići Hirschera u borbi za mali Globus: "Ove sezone Marcel skija kao Stenmark. Sakupio je 600 bodova u jednoj disciplini i to govori samo za sebe. Tituli se više ne nadam. Zapravo, ponašam se kao da sam već izgubio mali Globus i upravo to mi dopušta da vozim 100%." 

-.-Goran Razić-.-

Marcel Hirscher je također zadovoljan današnjim ishodom, iako je mislio da može još više: "Ovo mi nije bio prvotni plan, no zadovoljan sam. Odvezao sam odličnu prvu vožnju, ali se uspostavilo da je Ted bio još brži. Očito je da ću preko ljeta morati jako puno trenirati veleslalom jer je Tedova forma u usponu", mišljenja je Hirscher, koji se potom osvrnuo i na rasplet sezone: "Na početku sezone nismo računali s time da ćemo imati ovako dobru sezonu. Upravo zato je potpuno svejedno osvojim li jedan, dva ili tri Globusa. Cijela ova sezona je velik iskorak za mene." 

"Što se tiče ukupnog poretka mislim da je još uvijek sve otvoreno. Preostalo je još nekoliko ključnih utrka do kraja i mišljenja sam da smo Beat, Ivica i ja u podjednakim izgledima za osvajanje velikog Globusa", završio je Hirscher.

-.-Goran Razić-.-

Francuz Alexis Pinturault osvojio je treće mjesto. To mu je ujedno i prvi podij u Kranjskoj Gori te ukupno peti u karijeri. Pred njim je definitivno velika karijera, a njegovo kvalitetno skijanje prokomentirali su i Ligety i Hirscher, koji su bili složni kako mladom Francuzu treba samo vremena ne bi li eksplodirao u pravog pobjednika. 

"Ovo mi je prvi podij u Sloveniji. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu te se nadam dobrim rezultatima. No bit će jako teško ponoviti sličan rezultat na završnici Svjetskog kupa. Moram razmišljati samo o svom skijanju i nadati se najboljem", kratak je bio Francuz. 

Na samom kraju novinske konferencije Ligety je novinaru Novog lista dao i procjenu šansi za osvajanje velikog Globusa; "Šanse za osvajanje velikog Globusa bih procijenio ovako; 60% Hirscher, 39% Feuz i 1% Kostelić". 

-.-Goran Razić-.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 12. ožujka 2012.   10:32h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Fotka Ligetya mi je genijalna, valjda najekstremnija VSL fotka koju sam vidio.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 141607
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr