Skijanje.hr

07.01.2008.      

Autor: Elinka BarišićPhoto: arhivska fotografija, Kyodo photo  

Na skijalištima još mrtvih

Crne vijesti ovih dana uzele su maha. Ovog puta poginuli su skijaši u Americi, Švicarskoj i Njemačkoj

11-godišnji Britanac poginuo je početkom godine na američkom skijalištu Breckenridge, nakon sudara sa stablom i to skijajući po plavoj, nezahtijevnoj stazi. Dječaka nije spasilo ni to što je nosio kacigu, a smrt je nastupila kao direktna posljedica udarca u glavu. Kobna je, navodno, bila činjenica da kaciga nije bila namijenjena skijanju, već je korištena ona za skateboard!

Još jedna Britanka, 35-godišnjakinja, poginula je u njemačkim Alpama. Nakon što se odvojila od supruga i prijatelja, odlučivši boardati van oznaćenih staza, pala je u kanjon dubok 150m. Gorska služba spašavanja pronašla je njeno srmznuto tijelo dan nakon nestanka.

Jedna osoba iz Njemačke poginula je, dok su tri ozlijeđene u padu sjedežnice u švicarskom Grindelwaldu. Uzrok pada dvosjeda je vrlo snažan i iznenadan udar vjetra koji je izbacio kabel sa 14-metarskog stupa. Procjenjuje se da je udar imao brzinu veću od 90 km/h, a snažan vjetar onemogućio je i let helikopterima, što je dodatno otežalo i evakuaciju preostalih 75-ero putnika. Definitivno loša karma za skijalište koje je i otvaranje sezone započelo evakuacijom sjedežnice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4019449
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr